Ankaralı Sanayiciler Diyarbakır’a Hayran Kaldı

Ankaralı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASAD), Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) davetlisi olarak geldiği Diyarbakır’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Ankaralı Sanayiciler Diyarbakır’a Hayran Kaldı

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ı da makamında ziyaret eden sanayiciler Diyarbakırla ilgili bilgiler aldı. ASAD Yönetim Kurulu başkanı Şahin Altuntaş, dernekleriyle ilgili bilgi verdi. Altuntaş, ASAD’ın Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu’na (TUSKON) bağlı 164 dernekten biri olduğunu belirterek Ankara’da toplam 635 üyelerinin bulunduğuna işaret etti. ASAD olarak doğuya ilk ziyareti Diyarbakır’a yaptıklarını söyleyen Altuntaş, “Diyarbakır hakkında batıda insanlar çok farklı izlenimlere sahip. Ancak durum gösterildiği gibi değil. Diyarbakır’da hem çok kar getirebilecek hem de şehrin ve bölgenin kalkınmasını sağlayacak yatırımlar yapılabilir.” dedi. Bu yatırımların huzur ortamına ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Altuntaş, Diyarbakır’ın basına yansıdığı gibi bir şehir olmadığını, yatırım yapılması noktasında da herhangi bir zorluk görmediklerini ifade etti.
Altuntaş, Diyarbakır’da çeşitli yerleri gezdiklerini ve şehre hayran kaldıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Organize Sanayi Bölgesi`nde de bazı işletmeleri ve fabrikaları ziyaret ettik. Buradaki yatırım imkanlarını değerlendirdik. Diyarbakırlı işadamlarıyla yemekte bir araya gelecek ve gerek iş ve yatırımlar noktasında gerekse bir dostluk köprüsü oluşturma noktasında güzel bir adım atacağız."
Altuntaş, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ın ilgisinden memnuniyet duyduklarını aktardı. Diyarbakır Valisi Toprak ise dostluk ve kardeşliğin tesis edilip canlandırılması halinde Diyarbakır’ın da Ankara’dan farksız olacağına işaret etti. Daha fazla iş ve istihdam oluşturma yollarının aranması gerektiğine dikkat çeken Toprak, Diyarbakır’ı işaret ederek, “Burada yapılacak çok iş var. Ben daha önceden Çorum Valiliği yapmıştım. Çorumdan bir vatandaşımız geldi ve bana selam getirmiş, kendisiyle görüştüm, konuştum. Diyarbakır’da bulunma sebebini sordum, burada alüminyum kaplama işiyle uğraştığını ve buradan çok sayıda iş aldığını söyledi. Burada önemli dostluklar kurduğunu ve Diyarbakır’ı, Diyarbakırlıları çok sevdiğini kaydetti. İşte biz bu dostluğu bu şekilde yeniden canlandırmak zorundayız.” şeklinde konuştu.
Dostluğun iş, aş, sevgi ve kardeşlikle tesis edilebileceğine dikkat çeken Toprak, bunun başarılması halinde Diyarbakır’ın Ankara’dan bir kaygısının olmayacağını anlattı. Toprak, Diyarbakır insanının her zaman sağduyulu ve hoşgörülü bir mizaca sahip olduğunu çok iyi bildiğini kaydederek, şunları kaydetti: “Diyarbakır’ın adının basında sık sık terör olaylarıyla gündeme gelmesi burayı bilmeyenler üzerinde yanlış bir izlenim bırakıyor. Oysa Ankara’nın İstanbul’un veya başka bir şehrimizin terör ile ne kadar sorunu varsa Diyarbakır’ın da o kadar sorunu var. Diyarbakır’ın belirli bir noktasında meydana gelen münferit bir olayın şiddet içerikli görüntülerinin basında sanki Diyarbakır’ın genelinde bu tür bir olay yaşanıyor gibi verilmesi, hem bizi hem de 1,5 milyon nüfusa sahip Diyarbakır insanını rencide ediyor.”
Şiddetin hiçbir sorunun çözümünde fayda sağlamayacağını hatırlatan Toprak, dünyada şiddetle çözüme ulaşmış bir sorun bulunmadığına vurgu yaptı. Bölge halkının çıkarlarını savunduğunu iddia terör örgütünün bölge insanına zarar verdiğini dile getiren Toprak, “Bu bölge insanlarına ait işyerlerini ve araçlarını yakarak, orada tek derdi evinin geçimini sağlamak olan insanların işsiz, aşsız kalmalarına neden oluyorlar. Öte yandan okulda olması gereken çocukların ellerine taş, molotof ve benzeri şeyler vererek polise ve kamu binalarına saldırtanlar bu çocuklarımızın geleceklerini karartmaktan başka bir şey yapmıyorlar.” ifadelerine yer verdi.

“KENDİ ÇOCUKLARINI ÖZEL OKULLARDA VE YURT DIŞINDA OKUTUYORLAR”
Terör örgütü yanlılarının kendi çocuklarını özel okullarda ve yurt dışında okuttuklarını kaydeden Toprak, söz konusu fakir fukaranın çocukları olduğunda ise onları kendilerine kalkan olarak kullanmakta bir zarar görmediklerini vurguladı. Diyarbakır insanının her zaman sağduyulu ve hoşgörülü bir mizaca sahip olduğunu anlatan Toprak, “Ben her zaman sokakta insanlarımızla iç içeyim. Onların bizlere karşı göstermiş olduğu misafirperverliğe, sıcaklığa, samimiyete eminim sizler de Diyarbakır sokaklarını gezerken yakından tanık olacaksınız. Diyarbakır insanı kendisine bir adım atana on adım yaklaşan değil, direkt kucaklayan bir yapıya sahiptir. Bunu gittiğiniz her yerde göreceksiniz.” dedi.