Medvedev’in Oğlu İlya Filmde Amcası Putin’e Özendi

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in oğlu İlya’nın 2007-2008 yıllarında Yeralaş adlı çocuk mizah dizisinde başrolde oynadığı ortaya çıktı.

Medvedev’in Oğlu İlya Filmde Amcası Putin’e Özendi
Rus basınına göre, 16 yaşındaki İlya’nın film yıldızı olduğunu bugüne kadar kimse fark etmemiş.

İlk elemelerin ardından İlya’nın Başbakan Birinci Yardımcısı’nın oğlu olduğunu fark eden yapım heyeti, iki bölümde oynamasına ses çıkarmamış. Komsomolskaya Pravda gazetesine konuşan Yeralaş dizi yetkilileri bilgiyi doğrulayarak, “Ciddi görünümlü ve yetenekli bir çocuk idi. Her şeyi iyi yapıyordu” dedi.

Yeralaş dizi yönetici Boris Graçevski ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçtı. Dizide kurtarıcı rolünde oynayan İlya`nın, bir küçük kız çocuğunu ağaca bağlayan ve biledikleri bıçakla kesmeye çalışan psikopatları etkisiz hale getirmesi yer alıyor. Filmde İlya kıvrak judo hareketleri ile kötü insanları kırıp geçirmesi dikkat çekiyor. Medvedev’in oğlunun judo gösterisi, Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in çocuklar üzerindeki etkisi olarak da yorumlanıyor.


İki filmin ardından Medvedev’in oğlunun Yeralaş’ta artık rol almadığı belirtiliyor. Haberlere göre İlya bugün yoğun şekilde İngilizce, Fransızca ve İtalyanca öğreniyor. En çok sevdiği uğraşları ise futbol ve bilgisayar.