Can ve mal kaybı yaşamamak için bu uyarılara mutlaka dikkat edin

Yetkililer havalarında soğumasıyla motorlu araçlara kışlık bakımlarının yapılması gerektiğini önemle hatırlattı. Araçlarını kışa iyi hazırlayacak kişinin yine araç sahiplerinin olduğunu belirten emniyet yetkilileri işe radyatöre antifriz koymakla ve akülerini kontrol etmekle başlayabileceklerini belirtti.

Can ve mal kaybı yaşamamak için bu uyarılara mutlaka dikkat edin
Araçlarınızda mutlaka çekme halatı, takoz, zincir ve reflektör bulundurun. Yağış anında kayganlaşan zeminde takip mesafesine uyun, hız yapmayın.
Kapı kollarını, elektrikli dikiz aynalarını ve antenleri vazelinle silerek donmasını önleyin.
Donan cama kesinlikle sıcak su dökmeyin,aksi halde camın çatlayabileceğini unutmayın. Normal çeşme suyu yavaş ama iyi bir buz çözücüdür. Tedbirlerin baştan alınması durumunda, pratikliği bakımından camların dış yüzeyinin antifrizle silinmesi daha uygun. İç yüzeylerin sıvı sabunla silinmesi durumunda buğulanma engellenir.
Soğuk havalarda aracın el frenini çekili durumda bırakmayın. Eğer çekili unutulmuş ve donma maydana gelmişse aracı arkadan ve önden iterek sıkışan frenin açılmasına çalışın. Üzerine sıcak su dökerek açmak da bir çözüm yoludur. Aracın kilidinin donması durumunda ise kapıyı açarken anahtarı ısıtın veya buz çözücü spreyler kullanın.
Fren hidrolik yağının seviyesindeki azalma bir arızanın habercisi olarak
kabul edilmeli. Fren pedalına basıldığında pedal önce bir yerde durup daha sonra bir gevşeme hissediliyorsa ciddi bir sorun var demektir. Fren pedalına basılınca bir yaylanma hissediliyorsa sistemde hava vardır. Hemen servise gidilmesi gerekir.
ABS fren sistemi, virajlarda ıslak yüzeylerde çakıl ve benzeri malzemeli
yollarda daha iyi yol tutuşu sağlamaz. ABS’nin ıslak yol yüzeyinde önünüzdeki aracı yakın takip ederken ortaya çıkan bir frenleme durumunda size bir yararı olmayacak.