Dolmabahçe`ye Uzaktan Kumandalı Engelli Asansörü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Saraylar Daire Başkanlığı`na bağlı Dolmabahçe Sarayı’nda engelli asansörleri hizmet vermeye başladı.


TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, başkanlık bünyesinde bulunan tarihi saray, köşk ve kasırlarda engelli ziyaretçilerin gezilerini daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için Dolmabahçe Sarayı’nda engelli asansörlerinin hizmete açıldığı belirtildi.
Milli Sarayları her yıl gezen yerli ve yabancı ziyaretçilerin önemli bir bölümü engellilerden oluştuğuna dikkat çekilen açıklamada, "Milli Saraylar Daire Başkanlığı tarafından sunulan müzecilik hizmetlerinin toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılması çabaları çerçevesinde hayata geçirilen Dolmabahçe Sarayı engelli asansörleri ile engelli ziyaretçiler daha önce gezme şansı bulamadıkları diğer bölümleri de görme imkânına kavuşacak. Butonlu, uzaktan kumandalı veya refakatçi eşliğinde kullanılma seçeneklerine sahip engelli asansörü, Dolmabahçe Sarayı Selamlık ve Muayede Salonları’nın girişindeki merdivenlerin yanında hizmete sunuldu." denildi.
Açıklamada engelli ziyaretçilere yönelik hizmetler çerçevesinde Beylerbeyi Sarayı’nda da gelecek yıl başında engelli asansörlere devreye sokulacağı kaydedildi.