Bu köye 328 metrelik gökdelen dikiliyor

Çin'in en zengin köyüne 328 metre yüksekliğinde 74 katlı gökdelen yapıldı. Köylülerin kendi imkânlarıyla imece usulü diktiği gökdelen yaklaşık 870 milyon liraya mal oldu.

Bu köye 328 metrelik gökdelen dikiliyor
Çin’in Ciangsu Eyaleti’nde bulunan ve ülkenin en zengin köyü unvanının sahibi olan Huaşi Köyü bir ilki gerçekleştirdi. Köylüler tamamen kendi imkânlarıyla “imece usulü” 74 katlı bir gökdelen dikti. Dün törenle açılan gökdelen 3 milyar yuana (yaklaşık 870 milyon TL) mal oldu. Lüks otel ve restoranlara sahip gökdelenin 3 bin kişiye iş imkânı sağlaması bekleniyor.

Avrupa’da bile bu yükseklikte bir bina yokken, Çin’de bir köyde 328 metrelik dev bir binanın inşası Çin’in sosyal paylaşım ağlarında “köyün yaptığı gösteriş” olarak nitelendirildi. Huaşi’de inşa edilen gökdelenle yüksek binalar sıralamasına 15. sıradan girdiklerini savunan yerel yetkililer ise bu binanın, Huaşi’nin küresel açılımının bir sembolü olduğunu ifade ediyor.

1500 civarındaki nüfusu ve ciddi geliri olan 380 hanelik köyde neredeyse her aile lüks villalarda yaşıyor.

2 MİLYON TURİST

Köyün ağır sanayiden, tekstil ve turizme kadar birçok gelir kalemi bulunurken, köyün mal varlıklarından elde edilen kazanç fazlası köylüye paylaştırılıyor. Köylüler geçen sene köyün gelir fazlasından ötürü her aileye bir araba hediye edildiğini kaydediyor. Huaşi yılda ortalama 2 milyondan fazla turisti ağırlıyor.