İzmirli, Bursalı, İstanbul’u Üzmeyecek Bir Diyarbakır Çözümünden Yanayız (özel)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yıllardır yanlış elbise giydirilmeye çalışıldığını söyledi.

İzmirli, Bursalı, İstanbul’u Üzmeyecek Bir Diyarbakır Çözümünden Yanayız (özel)
Şanlıurfa Milletvekili olan Çelik, “İzmirli, Bursalı, İstanbulluyu üzmeyecek bir Diyarbakır çözümünden yanayız.” dedi. Çelik, geçmiş yılların aksine bölgede görev yapan devlet görevlilerinin bir takım yanlışlıklar içerisinde olmadığını kaydetti.

Bakan Faruk Çelik, Cihan muhabirinin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Terör örgütü PKK’nın son dönemde sivillere yönelik saldırısının arttığını hatırlatan Bakan Çelik, Kürt vatandaşların buna gösterdiği tepkinin sevindirici olduğunu kaydetti. Güneydoğu’ya yıllarca yanlış elbise dikilip giydirilmeye çalışıldığını dile getiren Çelik, bu planın tutmadığına vurgu yaptı. Bakan Çelik, şunları söyledi:
“Bölge halkının, en zor dönemlerimizde bile bayrağımızdan yana, ülkemizin birliğinden yana tavrı olduğunu hep müşahade ettik. Baskı, şiddet, yıldırma, tehditler adam kaçırmalar gibi metotlarla bölge insanı köşeye sıkıştırılmaya çalışıldı. Bunların da zirve noktasına ulaştığını gördük. Şimdi başbakanımız, bölgedeki arkadaşlarımız ve hepimizin arzusu yavaş yavaş yerine geliyor. Bir musibetle, problemle, belayla karşı karşıyayız. Bunun önlenmesi yalnız güvenlik güçleriyle olmaz, el birliği, gönül birliği ve dayanışma ile gerçekleşir. Terör örgütünün saldırılarına tepki gösteren vatandaşlarla birlikte bu olumsuz sürecin noktalanması noktasında güzel bir tablo oluşuyor. Biz de vatandaşlarımıza daha fazla sahip çıkacağız. Terörü bu coğrafyadan def edip göndereceğiz. Vatandaşın katılımı çok anlamlı, bunun artarak devam etmesi gerekir. Geçmiş yıllarda bazı devlet görevlilerinin yapmış olduğu yanlışlar günümüzde söz konusu değil artık. Bir dayanışma içerisinde, bu, kökü dışarıda olan, bu ülkenin hiçbir mayasını paylaşmayan unsurları buradan uzaklaştırmamız gerekir. Böyle bir süreç başladığı inancındayım.”

‘GEMLİK YÜRÜYÜŞÜ’NDE FARKLI PLANLAR VARDI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terör yandaşlarının geçtiğimiz Pazar günü Gemlik’e yapmayı planladığı, ancak, alınan önlemler sonrası hayata geçiremediği yürüyüşün amacının farklı olduğunu söyledi. Devletin, detaylı istihbarat bilgileri neticesi yürüyüşü engellediğini hatırlatan Faruk Çelik, terör yandaşlarının, yürüyüşü bir milat olarak kabul edip, Gemlik ilçesini huzursuzluğun tırmandığı adres olarak gösterme niyetinde olduklarını kaydetti. Hükümet olarak, gösteri ve mitinglere karşı olmadıklarının altını çizen Çelik, taleplerin farklı noktalara taşınmasına müsaade edilemeyeceğini vurguladı.

"İZMİRLİ, BURSALI, İSTANBULLU’YU ÜZMEYECEK BİR DİYARBAKIR ÇÖZÜMÜNDEN YANAYIZ"
Bundan sonraki süreçte akl-ı selimin galip gelmesini temenni ettiğini belirten Faruk Çelik, iktidarın, sorunların çözümünden yana olduğunu, hangi konu olursa olsun konuşmadan yana olduğunu açıkladı. Çelik, şunları kaydetti:
“Ortak akılla İzmirliyi, Bursalıyı, İstanbulluyu üzmeyecek bir Diyarbakır çözümünden yanayız. Diyarbakırlı, Siirtli, Batmanlı ve Urfalı vatandaşları üzmeyecek bir çözümden yanayız. Biz bir bütünüz, bir tarafı kırarak çözüm olur mu? Bu milletin vicdanı Çanakkale’de bir, kaderi ve kederi bir. Millet olarak, alınan kararlarda herkesi mutlu etmeliyiz veya en azından ‘iyi oldu’ dedirtmeliyiz. Sana göre karar, ona göre karar olmamalı. Her konuyu da konuşup bu ülkede makul çerçevede çözümü sağlayacağız. Mutlu, lider ve itibarı artan bir ülke misyonumuzu devam ettireceğiz.”