İzmir Ekonomi Üniversitesi 11. Akademik Yılına Başladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 2011-2010 akademik yılına törenle başladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi 11. Akademik Yılına Başladı
İzmir Ekonomi Üniversitesi 11. Akademik Yılına Başladı
11. yılına giren üniversitesin açılış törenine katılan Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, gençlere hayallerinin peşinden giderek, sabırlı ve girişimci olmalarını tavsiye etti. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Sezgin ise Türkiye’de son yıllarda üniversite sayısındaki hızlı artışa dikkat çekerek, eğitim kalitesiyle öne çıktıklarını söyledi.

Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa’da sadece 12 üniversiteye verilen kalite belgesini almaya hak kazandıklarını belirten Rektör Sezgin, “Bologna sürecinde Türkiye genelinde pilot üniversite olarak böyle bir başarıya imza atmamız çok büyük bir gurur. Bu belgeyi, bizimle birlikte Türkiye’de sadece Ege ve Anadolu üniversiteleri aldı. Eğitim kalitemizi, diploma eki etiketinden sonra ECTS Label ile taçlandırdık.” dedi. Daha sonra ilk dersi veren Demirtaş da teknoloji, bilişim, medya ve özür bilginin, insanın ufkunu açtığını ifade etti.

Törene İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Celal Kocabaş, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, İngiliz İl Başkonsolosu Anthony Willy Buttigieg, KKTC Konsolosu Uğur Umar, Moldova Fahri Konsolosu Refik Diker, siyasi parti il başkanları, çok sayıda davetli, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.