Patnos Belediye Başkanı Yılmaz: 'sayın' Kelimesi Ağız Alışkanlığı

Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz'a 2 yıl hapis cezası verildi.

Patnos Belediye Başkanı Yılmaz: 'sayın' Kelimesi Ağız Alışkanlığı
Karara tepki gösteren Yılmaz, "Konuşmamım temel metni incelendiğinde barış ve kardeşlik konularının irdelendiği anlaşılacaktır. 'Sayın' kelimesi de ağız alışkanlığından kaynaklanan bir tabirdir." dedi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Yılmaz 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla 2 yıl hapis cezası aldı. Ağrı'nın Patnos ilçesi Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, 19 Mart 2011'de Patnos ilçesinde yapılan Nevruz kutlamaları sırasındaki konuşması ile "Terör Örgütü Propagandası yapmak' suçundan hakkında dava açılmıştı. Dava, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Alınan karara göre Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz’a tepki gösteren Yılmaz, Patnos Belediye Başkanlığı binası önünde basın açıklaması yaparak karara tepki gösterdi. Yılmaz, ''Sayın Öcalan dediğim için bana 2 yıl hapis cezası verilmiş, benim 'Sayın' kelimesi kullandığım doğrudur, ancak ben bu sözleri örgüt propagandası yapmak için veya suçluyu övme kastı ile yapmadım. Ülkenin problemlerine çözüm yolu göstermek üzere genel olarak düşüncelerimi ifade ettim. Konuşmamım temel metni incelendiğinde barış ve kardeşlik konularının irdelendiği anlaşılacaktır. 'Sayın' kelimesi de ağız alışkanlığından kaynaklanan bir tabirdir." dedi.
AK Partililerin yaptıkları hizmeti hazmedemediğini iddia eden Yılmaz, "Eğer bizim çalışmamızı istemiyorlarsa, hiç olmazsa halkın iradesine saygı göstersinler." diye konuştu. Yılmaz, sözlerinden sonra belediye hizmet binasının anahtarını yere fırlattı.