Kahramanmaraş ve İskenderunlu işadamları inşaat sektörü için ortak adımlar atacak

Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA) bünyesinde kurulan İnşaat Kurulu üyeleri ile Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD)

Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA) bünyesinde kurulan İnşaat Kurulu üyeleri ile Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD)'ın inşaat sektöründeki temsilcileri bir araya geldi. İkili iş görüşmelerinde bulunan heyetler, sektörün gelişmesi adına ortak adımlar atmayı planlıyor.

KALİDA'nın dernek binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan İnşaat Kurulu Başkanı Enver Erdal, dernek bünyesinde 2 yıldan bu yana hizmet veren kurulun önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Karşılıklı bilgi alışverişinin olması için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını aktaran Erdal, bu ziyaretlerle Kahramanmaraş ile İskenderun arasında ticari ilişkilerin yanı sıra ikili ilişkileri de geliştirmeyi ümit ettiklerini kaydetti.

KİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Eker de TUSKON ve GÜNSİAF'a bağlı dernekler olarak, ekonominin üst seviyeye gelmesi için neler yapılabileceğini bu tür organizasyonlarda masaya yatırdıklarını belirtti. Kahramanmaraş ile İskenderun arasındaki mesafenin de kısalığına dikkat çeken Eker, "Artık, dünya uzak değil, entegre olmuş durumda. Şu zamanda gönül köprülerinin bir araya getirdiği dayanışmayı daha da güçlendirip, hem ekonomik anlamda hem de bunu kültürel, sosyal alana yayarak ülkemizin gelişmesi ve refah seviyesinin artması için çaba sarf ediyoruz. Derneklerimizin misyonu bu. Bu amaçla buraya geldik. Birbirimize katkı sağlayacağız. Daha sonra Kahramanmaraş heyetini de İskenderun da misafir edeceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Kahramanmaraşlı ve İskenderunlu işadamları sektörün problemlerini görüştü. İkili iş görüşmelerinin de gerçekleştirildiği toplantı sonrası iş gezisi düzenlendi.