Başkan Yardımcısı Çeğil: Okuma salonları kız çocukların eğitime kazandırılması için bir fırsat

Çukurova Belediyesi fakir mahallelerde ücretsiz eğitim veren merkezlerdeki öğrencilere eğitim yardımında bulundu.

Gülbahçe Mahallesi Obalar Caddesi

Çukurova Belediyesi fakir mahallelerde ücretsiz eğitim veren merkezlerdeki öğrencilere eğitim yardımında bulundu.

Gülbahçe Mahallesi Obalar Caddesi'ndeki Hüseyin Çomu Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Çeğil, burada çocuklarla sohbet etti.

Göçle gelen nüfusun kente uyumu ve çocukların eğitim seviyesinin artırılması için ücretsiz eğitim veren merkezlerin önemli olduğuna dikkat çeken Çeğil, "Fakir mahallelerde açılan eğitim merkezlerinde, kız öğrencilerin sayısının çok olduğunu gördüm. Kızların okuması için yapılan çok sayıda proje var. Okuma salonu projesi de kız çocuklarının eğitime kazandırılmasında önemli katkılar sağladığını düşünüyorum. Öğrencilerin gözlerindeki eğitim ışığı kendini hissettiriyor. Bu gençlere hepimiz sahip çıkmalıyız." ifadesinin kullandı. Öğrencilere belediye olarak farklı derslerde konu anlatımlı test kitapları ve eğitim CD'si hediye eden Çeğil, çocuklarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Altın Çocuk Eğitim Merkezi Koordinatörü Mehmet Kor ise ziyaretinden dolayı Başkan Yardımcısı Çeğil'e teşekkür etti. Adana'nın farklı mahallerinde 13 eğitim merkezi bulunduğunu kaydeden Kor, buralarda 2 binin üzerinde öğrencinin ücretsiz eğitim gördüğünü aktardı. Kor, Adana gençlerini sokaktan kurtarmak için eğitim merkezlerinin sayısının artması gerektiğini söyledi.