Adana polisinden Kur'an kursunda eğitim semineri

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği'nde görevli polisler, Kur'an kursu öğrencilerine, ev güvenliği, çocuk güvenliği, hırsızlık, uyuş

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği'nde görevli polisler, Kur'an kursu öğrencilerine, ev güvenliği, çocuk güvenliği, hırsızlık, uyuşturucu, acil servisler konusunda seminer veriyor.

Adana İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından hazırlanan proje ile kentte eğitim gören bütün Kur'an kursu öğrencileri bu seminerlere katılıyor. Aile ve İrşat Bürosu çalışmalarından sorumlu Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç kadın ve ailenin eğitimine önem verdiklerini belirtti. 'Kadının eğitilmesi toplumun eğitilmesidir' bakış açısı içerisinde kurslardaki bayanlara, polisler tarafından ev güvenliği, çocuk güvenliği, hırsızlık, uyuşturucu, acil servisler gibi konularda seminer verildiğini aktaran Bilgiç, "Toplum destekli polislerin, 'insana insan olduğu için değer veren, toplumların sorunlarını araştırıp halkın katılımıyla suç olmadan önce suçu önlemeyi amaç edinen' çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Zaten bizim yapmış olduğumuz dini çalışmalardaki amacımız da toplumun ıslahı ve huzur içinde yaşamasını hedeflemektedir. Devletin kurumları arasında iş birliği ile toplum destekli polislik hizmetinin daha geniş alana yayılması ve kurslarımızdaki bayanların bu eğitimden faydalanması için bizde böyle bir proje başlattık." dedi.

İl genelinde yaklaşık 180 kurs bulunduğunu vurgulayan Bilgiç, sözlerine şöyle devam etti: "Bu kurslarımızda da 5 bin civarı bayan eğitim görmekte. Bir bayanın en az 5 kişiyi eğiteceğini ya da ailesinde güvenlik konusunda farkındalık oluşturacağını ve bilinçlendireceğini düşünürseniz, bu 25 bin kişiye ulaşmak demektir. Bu da sanırım Adana için az bir rakam değildir. Bu çalışmadan dolayı dua ediyorlar, İnşallah projemiz en güzel şekilde tamamlanır. Biz de Adana adına güzel bir hizmet yapmış oluruz. Projeye destek veren herkese teşekkür ederim."