(özel) Adıyaman'da Araçlar Kar Yağışı Nedeniyle Mahsur Kaldı

Adıyaman Malatya Karayolu Çelikhan ilçesi yakınlarında yoğun kar yağışı nedeniyle yol ulaşıma kapanınca araçlar mahsur kaldı.

(özel) Adıyaman'da Araçlar Kar Yağışı Nedeniyle Mahsur Kaldı
Geceden başlayan kar yağışı Çelikhan ilçesinde etkili olunca Adıyaman Malatya Karayolu kar yağışı nedeniyle kapandı. Adıyaman kent merkezinde yağmur yağışı olduğu için kar yağışından habersiz olan sürücüler Çelikhan bölgesine ulaştıklarında kar sürprizi ile karşılaştılar. Karayolunda kar kalınlığın 25-30 santimetreye ulaşması nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Mahsur kalan araçları iş makineleri zincirlerle çekerek kurtardı. İş makinelerinin olmadığı yerlerde ise, mahsur kalan araçları bulundukları
yerlerden diğer araçlardaki vatandaşlar iterek çıkarmaya çalıştı.
Çelikhan- Adıyaman ve Çelikhan-Sürgü arası Bulam 1. köprü ve Aran deresi mevkiinde mahsur kalan araçların kurtarılmasının ardından araçlar kontrollü olarak seyir etmeye başladı.
Çelikhan ilçesinde de etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle ilçede elektrikler uzun bir süre kesilirken, cep telefonları çekmedi. Özel idareye ait ekipler ilçe merkezinde de kar temizleme çalışmaları gerçekleştirdi.