İlk defa sahneye çıkan üniversiteliler İngilizce oyun sergiledi

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF) İngilizce Dili ve Eğitimi Bölümü son sınıf öğrencilerinin yazıp oynadığı "State (Heykel)

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF) İngilizce Dili ve Eğitimi Bölümü son sınıf öğrencilerinin yazıp oynadığı "State (Heykel)" isimli oyun büyük beğeni topladı. İlk defa sahneye çıkan öğrencilerin performansı büyük alkış aldı. 29 kişilik oyuncu kardosunun tamamının, Avrupa Birliği Erasmus programı çerçevesinde yurtdışında da eğitim gören öğrencilerden oluştu.

NEF Konferans Salonu'nda sahnelenen oyunun fikir babası, 10 yıldır amatör olarak tiyatroyla uğraşan 26 yaşındaki Muhammed Yılmaz. Bölümün Tiyatro Kolu Başkanı Yılmaz, İngilizce tiyatro fikrinin 2010 Ekim ayında ortaya çıktığını söyledi. Oyunda 12 kadın ve 17 erkeğin rol aldığını belirtti. Ünlü tiyatrocu Abdullah Kars'ın yanında 10 yıl önce bu işe başladığını anlatan Muhammed Yılmaz, "İngilizce oyun fikri ortaya çıktıktan sonra arkadaşlarım da ilgi gösterdi. Hemen ekibi oluşturup hazırlıklara başladık. Kostüm ve dekorları, aramızda topladığımız paralarla aldık. Böyle bir oyun Balıkesir'de ilk defa sahneleniyor. Amacımız, şehrin kültürünü bir nebze de olsa tanıtabilmektir. Önümüzdeki dönemde yeni projelerimiz de var." dedi.

Oyunun konusu şöyle: Yaz sıcağında denize girmek için Edremit ilçesine giden bir köylü, plajda şezlong ve şemsiye için ödeme yapamadığından kovulur. Bunun üzerine çareyi, Balıkesir merkezde bulunan Atatürk Parkı içindeki havuza girerek serinlemekte bulur. Talihsizlikler yakasını bırakmasa da yüzmeye kararlıdır.