Düzce'de Sendikalı Oldukları İçin İşten Atıldıklarını İddia Eden 13 İşçi Eylem Yaptı

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde bir tekstil firmasında çalışan 13 işçi sendikalı oldukları için işten atıldıklarını iddia etti. İşçiler TEKSİF Sendikası'nın yaklaşık 50 üyesiyle birlikte eylem yaptılar.

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde tekstil iş kolunda üretim yapan bir firmada çalışan 13 işçi, sendikalı oldukları için işten atıldıklarını iddia etti. TEKSİF Sendikası Düzce Temsilcisi Cemil Tınaz, işçilerle yaptıkları görüşmede, işverenin sendikadan vazgeçmeleri gerektiği konusunda telkinlerde bulunduğunu iddia etti. Bir ay içinde 13 işçinin sendikalı oldukları iddiasıyla işten atılmasını protesto amacıyla yapılan eyleme TEKSİF Sendikası Örgütlenme Daire Müdürü Asalettin Aslanoğlu, Teksif Sendikası Düzce
temsilcisi Cemil Tınaz, sendika üyeleri ve Birleşik Metal iş Sendikası üyeleri katıldı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı protesto eyleminde fabrika önünde toplanan işçiler Gölyaka merkezine yürüdüler. Polis tarafından önlem alınan yürüyüşte Atatürk Heykeli'nin bulunduğu alana gelindiğinde sendika üyeleri ellerinde bulunan pankartları açarak slogan atmaya başladılar. İşçiler burada bir süre şarkılar eşliğinde slogan attılar.
Aslanoğlu, bir basın açıklaması yaptı. Aslanoğlu konuşmasında şunlara yer verdi: ''Burası Türkiye Cumhuriyeti yasalarının, anayasasının geçmediği bir yer midir? Burası Türkiye Cumhuriyeti toprakları değil midir? Bu fabrikanın içerisinde anayasa, yasalar hükümsüz müdür? Düzce valisine ve Gölyaka kaymakamına sesleniyorum. Fabrikada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını toplayıp, 'Ya sendikadan istifa edersiniz yoksa sizi işten atarım' diyen fabrika müdürüne, fabrika patronuna kimse ses çıkarmayacak mı?"
İşçiler ve sendika üyeleri sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldılar.
(AOÇ-İÇ-EA-Y)