Vali Şentürk'ten 'Çalışan Gazeteciler Günü' mesajı

Yozgat Valisi Necati Şentürk, 10 Ocak'ta kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Vali Şentürk, "Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kadar Büy

Yozgat Valisi Necati Şentürk, 10 Ocak'ta kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Vali Şentürk, "Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kadar Büyük Türk Milletine önemli ve yararlı hizmetler vermiş, bilgilendirme yoluyla kamuoyu oluşturma görevini yerine getirerek demokrasinin vazgeçilmez temel unsurları arasında layık olduğu yerini almıştır." dedi.

Basının milletin müşterek sesi olduğunu belirten Vali Şentürk, "Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Cumhuriyet devrinin kendi zihniyet ve ahlakıyla donanmış basınını yine ancak Cumhuriyetin kendisi yetiştirir.' ve basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir. İfadesiyle Türk Basınına verdiği önemi gösterdiği gibi kendilerine büyük ödev ve sorumluluk yüklemiştir." diye konuştu.

Bugünün Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını ifade eden vali Şentürk, şunları söyledi: "Bugün, gazetecilerle ilgili çalışma mevzuatına iyileştirmeler getirerek meslekte yeni bir dönemin başlamasını sağlayan ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 Sayılı yasanın kabul edilişinin 50'inci yılında da 10 Ocak günü 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlanmaktadır. Diğer taraftan, ilimizde görev yapan yazılı-görsel, yerel basın yayın kuruluşu ve ulusal haber ajansı çalışanları Orta Anadolu'nun bu güzel kenti Yozgat'ımızın sahip olduğu sosyal, ekonomik ve kültürel değerlerinin korunup geliştirilmesinde gayret göstermekte, ilimizin her alanda gelişmesine, kalkınmasına ve büyümesine mesleki imkânlarını kamuoyuna sunarak katkıda bulunmaktadırlar. Bu vesileyle, içinde bulunduğu şartları ve sahip olduğu imkânlarını gözetmeksizin ilkeli, tarafsız, güvenilir yayınlarıyla kamuoyunun güçlü ve gür sesi olan, basın meslek ilkelerine bağlı tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, çalışma hayatlarında başarılar dilerim."