TÜGİK Başkanı Güral, BURSAGİAD'a fahri üye oldu

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Erkan Güral, Bursa Genç İş Adamları Derneği (BURSAGİAD)'ne destek olmak amacıyla fahri üye oldu

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Erkan Güral, Bursa Genç İş Adamları Derneği (BURSAGİAD)'ne destek olmak amacıyla fahri üye oldu. Ayrıca, Mustafakemalpaşa İşadamları Derneği Başkanı Zafer Beyaz, Karacabey İşadamları Derneği Başkanı Samet Karakaşlar, İznik İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Kumcu, Orhangazi İşadamları Derneği Başkanı Önder Asım İsbir ve Yenişehir Genç Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Murat Mardin'in de derneğe fahri üye olduğu belirtildi.

Bursa'da çalışmalarına başlayan BURSAGİAD'a destekler sürüyor. TÜGİK Başkanı Erkan Güral, yeni kurulan derneğin Bursa'nın sanayi potansiyelini avantaja çevirerek, sanayici ve işadamları için olumlu çalışmalar gerçekleştireceğine inandığını söyledi.

TÜGİK ve BURSAGİAD gibi kuruluşların yalnızca genç işadamlarının bir araya geldiği çatılar olmanın ötesinde anlamlar taşıdığına değinen Güral, kurulan SİAD'ların toplumsal sorumluluklarının bilincinde, sorunlar karşısında çözüm odaklı projeler üretmeyi amaç edinen ve kamuoyu hassasiyetlerine saygılı sivil toplum örgütleri olduğunun altını çizdi.

Bursa'nın güçlü sanayisine bağlı olarak yarattığı istihdamın ve katma değerin, ülke ekonomimiz açısından tartışılmaz bir değeri olduğunu kaydeden Güral, şunları söyledi: "Bursa'nın sahip olduğu bu değer; genç işadamlarımız ve girişimcilerimiz için bulunmaz bir fırsattır. Bursalı genç işadamlarının, bu fırsatı avantaja çevirecek çalışmalara imza atacaklarına yürekten inanıyorum. Biz genç işadamlarının bütün gayreti, faaliyet yürüttüğümüz illerimize ve elbette Türkiyemize faydalı olmaktır. Bursalı işadamlarımız bunu başarmışlardır. Bugün Bursa girişimci gücüyle, iktisadi yetenekleriyle, potansiyeliyle ve işadamlarının gayretiyle, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda en gelişmiş illerinden biri haline gelmiştir. İnanıyorum ki, girişimci sermayenin en büyük çekim merkezlerinden biri olan Bursa, gelecekte de bu vasfını koruyacaktır."

ÇEVİKEL: BURSA VE İŞADAMLARI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Derneğin çok genç ve dinamik işadamları üyeleri bulunduğunu söyleyen TÜGİK Yönetim Kurulu Üyesi ve BURSAGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel ise oluşturdukları sinerjinin gün geçtikçe büyüyen bir halkaya dönüştüğünü kaydetti.

TÜGİK gibi önemli bir kuruluşun da kendilerini desteklediğini ve derneklerine fahri üyelik teklifinde bulunduğuna işaret eden Çevikel, "Henüz çok yeni bir SİAD olmamıza rağmen tüm sivil toplum kuruluşlarından olumlu tepkiler alıyoruz. Özellikle sanayici ve işadamlarının bizlere destek verdiğini duyuyoruz. Böylesine güzel tepkiler almak bizleri daha da motive ediyor. Bundan sonraki dönemde de kuruluş vizyon ve misyonumuzun bilincinde olarak başta Bursa ve Türkiye olmak üzere ekonomik ve toplumsal konularda sorunların tespit edilmesi ve gündeme getirilmesi için çalışacağız." diye konuştu.