Sarıkamış'ta şehit heykelleri tamamlandı

Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri Sarıkamış harekâtının 96'ıncı yılı anma programı için yaptıkları kardan heykelleri tam

Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri Sarıkamış harekâtının 96'ıncı yılı anma programı için yaptıkları kardan heykelleri tamladı.

Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri, 'Türkiye Şehitlerine Yürüyor' anma programı çerçevesinde kardan şehit heykellerini karın yetersizliği ve olumsuz hava şartlarına rağmen bitirdi. Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim öğretmeni Hatice Sibel Şahin, 90 bin askerin Sarıkamış'ta şehit olmalarından dolayı düzenlenen etkinlikler çerçevesinde öğrencileri ve kendilerinin kardan heykel çalışması yapmak istediklerini ve yapmayı başardıklarını söyledi. Şahin, "Şehitlerimizin anısına onlara olan vefa borcumuzu ödemek amacı ile bu çalışmayı yaptık. Karın olmamasından dolayı zorluk yaşadık, ama azimle bitirmeyi başardık." dedi.

Havanın soğuk olmasından dolayı karın tutmadığını, tutturmak için ıslatmak zorunda kaldıklarını belirten öğrenciler, "Epey zorlandık. Ellerimiz ayaklarımız üşüdü, ama önemli değil." şeklinde konuştu.