Ege Konyalılar Vakfı'ndan Kılıçdaroğlu'na mektup tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, milyonlarca kadına mektup göndererek "Aile Sigortası" adı altında kadınlara ödenecek fakat miktarı belli olm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, milyonlarca kadına mektup göndererek "Aile Sigortası" adı altında kadınlara ödenecek fakat miktarı belli olmayan yardım vaat etmesine, Ege Bölgesi Konyalılar Vakfı'ndan tepki geldi. Kılıçdaroğlu'nun söyledikleriyle yaptıklarının örtüşmediğini iddia eden Vakıf Başkanı Vasfi Çakıroğlu, taahhüt edilen nakdi yardım hakkında ciddi bilgi verilmemesini eleştirdi.

Çakıroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li bir başkan tarafından yönetildiğini hatırlatarak, "Kendi partisinin iktiadar olduğu belediyelerde bu tür uygulamaları hayata geçirmiyor. Hep söylemek, vaat etmek yerine bir tane de yapsa daha iyi olmaz mı? Kadınlara şehir içi ulaşım ücretini sembololik 25 kuruş olarak belirlese daha inandırıcı olur." dedi. Geçmişte bol vaatler ve 40 yaşında emekli edilenler yüzünden SSK'nın düştüğü duruma atıfta bulunan Vakıf Başkanı Çakıroğlu, sadece Kemal Kılıçdaroğlu değil, bütün siyasilere, vaatler konusunda hassas davranmaları çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu'nun, söz konusu mektupta yazılan, kendisine telefonla ulaşılabileceği bilgisinin bile inandırıcı olmadığını öne süren Vasfi Çakıroğlu, "Kendisine normal şartlarda bile ulaşılamayan genel başkan, acaba kadınlara ayıracak zamanı nasıl bulacak?" şeklinde konuştu.

Yapılamayacak vaatlere ve seçim üzeri milletin duygularıyla oynamaya karşı olduğunu vurgulayan Ege Bölgesi Konyalılar Vakfı Başkanı, "Buyurun seçimi beklemeyin, yerel belediyeler olarak şehiriçi ulaşımda öğrenci biletleri 10 kuruş yapılsın. Türkiye, yapılamayacak vaat ve tahahütlerden bıktı. Oy alabilmek için yük üzerine yük, faiz üzerine faizlerle ülke zor duruma girdi. Erken emekliliğin ülkemize getirdiği yük, sosyal güvenlik kurumlarının hali ortada. Ne olur artık yapılamayacak vaatler yerine, kaynaklarıyla birlikte yapılabilir projeler sunun." dedi.