DOKA Genel Sekreteri Kaldırım, Sürmenelilerden proje istedi

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) genel sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Sürmenelilerden uygulanabilir proje üretmelerini isteyerek kendilerine mad

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) genel sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Sürmenelilerden uygulanabilir proje üretmelerini isteyerek kendilerine maddi yardımlarda bulunulacağını belirtti.

Kulaçzade Ahmet Kültür merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Genel Sekreter Çetin Oktay Kaldırım, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)'nın 2006 yılında kurulduğunu belirterek, ülkenin en büyük Kalkınma Ajansı olduğunu söyledi. Bölge olarak 6 ile hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Kaldırım, "81 ilimize 26 Kalkınma Ajansı hizmet veriyor. Her il ilçeleriyle birlikte projeler üretmeli. Bu ajanslar da üzerine düşen görevi yerine getirip projelere katkı sağlayacaktır." dedi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)'nın tamamen kamunun kuruluşu olduğunu belirten Kaldırım, "Ajansımız Devlet Planlama ve Teşkilatlandırma (DPT) koordinatörlüğü tarafından denetleniyor. Sunacağınız projeler tarafımızdan da değerlendirilip uygun görüldüğünde maddi katkı sağlanacaktır. Amacımız kamu, özel sektör ve sivil tolum kuruluşları (STK)'nı bir araya getirerek çalışmalarını sağlamak." şeklinde konuştu.

Daha sonra Ajansın, İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Onur Adıyaman, Uzman Kemal Akpınar ve Program Yönetim Birim Başkanı Hacı Salih Şahin tarafından kalkınma ajanslarının içeriği ve bilgilendirme sunumları yapıldı. Toplantıya Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, Belediye Başkanı Fikri Usta, iş adamları, okul müdürleri ve muhtarlar katıldı.