Hırsızdan Ele Geçirilen Telsize, Emniyeti Dinlemek İçin Frekans Ayarı Yapılmış

Malatya'da bir ay önce balkondan eve girmek isterken el telsizi ile birlikte yakalanan hırsızın üzerinde ve evinde ele geçirilen telsizlerin emniyeti dinlemek için frekans ayarı yapıldığı ortaya çıktı

Hırsızdan Ele Geçirilen Telsize, Emniyeti Dinlemek İçin Frekans Ayarı Yapılmış
Malatya'da bir ay önce balkondan eve girmek isterken el telsizi ile birlikte yakalanan hırsızın üzerinde ve evinde ele geçirilen telsizlerin emniyeti dinlemek için frekans ayarı yapıldığı ortaya çıktı.
Alınan bilgilere göre,1 Aralık 2010 günü Hasan Varol Mahallesi'nde balkondan bir eve girmek isteyen Canan A. adlı şahıs üzerindeki 1 adet el telsizi ile birlikte yakalanırken, olay yerine yakın bir mesafede park halindeki otomobilde ise araç telsizi, kablolu el kumandası ve hoparlör monte halinde tespit edilmiş ve Canan A. ile birlikte E.E. ve B.D. tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
Canan A.'nın evinde yapılan aramada ele geçirilen çok sayıdaki telsiz sistemlerinden bazılarının Emniyette bile olmadığı saptanırken, yapılan teknik incelemede telsiz ve sistemlerinin Emniyetin telsiz kanallarını dinleyecek şekilde frekans ayarı yapıldığı kaydedildi.
Aynı zamanda Amatör Telsiz Ruhsatı Ve Kullanım Belgesi sahibi de olan ve 6 ayrı suçtan sabıkası bulunan Canan A.'nın yakalanırken, "Hırsızlık yapsaydım, telsiz elimde sizin geldiğinizi duyduğumda kaçardım" dediği, ancak, elindeki telsizin o esnada bataryasının bitik olduğu saptandığı öğrenildi.
Olayda ele geçirilen 3 adet leptopun Elazığ, Amasya ve Nevşehir'de ele geçirildiği belirlenerek sahiplerine teslim edildi.
Şahısın yapılan ev aramasında ise 3 adet laptop, dizüstü bilgisayar, 2 adet küçük kamere ve şarj cihazı, 1 adet ayaklı kamera, 2 adet fotoğraf makinesi, 11 adet kol saati ve 1 adet av tüfeğinden bozma tabanca ile ele geçirilmişti.