18 Aralık Ehliyet sonuçları açıklanıyor

18 Aralık Ehliyet sınavı sonuçları burada! 18 Aralık Ehliyet sınavı sonuçları için tıklayınız. 18 Aralık Ehliyet sınavı sonuçları MEB tarafından ne zaman açıklanacak? MEB 18 Aralık Ehliyet sınav sonuçları açıklanıyor. İşte MEB 18 Aralık Ehliyet sınav sonuçları...

18 Aralık Ehliyet sonuçları açıklanıyor
Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. 18 Aralık ehliyet sınav sonuçları bu sayfada! MEB ehliyet sınav sonuçları meb.gov.tr adresinde ve bu sayfada olacak. 18 Aralık ehliyet sınavı sonuçları sorgulama paneli. Her iki sınavdan da geçen sürücü adaylarını ehliyetlerini almak için emniyet müdürlüklerinde zorlu bir süreç bekleyecek.

Ehliyet sınav sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız 

Ehliyetsiz harç parası fazla!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, harç parasının yüksek olmasından dolayı sürücü adaylarının kursu başarıyla bitirmiş olmasına rağmen ehliyetini alamadıklarını bildirdi.

Tankut, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in cevaplaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde, "Ülkemizde milyonlarca insanın, gerek özel ihtiyaçtan dolayı gerekse iş bulabilme amacıyla başta otomobil olmak üzere dolmuş, otobüs, kamyon ve iş makinesi gibi araçları kullanabilmek için ehliyete sahip olması gerekmektedir. Ancak harç paralarının yüksek olmasından dolayı bugün on binlerce vatandaşımız, sürücü kurslarındaki derslere girerek sınavı geçmesine ve hak etmesine rağmen ehliyetini alamamaktadır" dedi.

Ehliyetine el konulanlar SÜDGE eğitimiyle ehliyetlerine kavuşabilecek

Kars İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi tarafından Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi (SÜDGE) düzenlenecek. Alkollü araç kullanımı nedeniyle sürücü belgelerine el konan sürücülerin katılmaları zorunlu olan SÜDGE programının başvuruları başladı.

Kars Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, ehliyetleri Emniyet Müdürlüğü'nce alınan sürücülerin, belgelerine el konulduğu tarihten itibaren 12 ay içinde ilgili birime müracaatlarının zorunlu olduğunu söyledi.

BATMAN'DA EHLİYET SINAVI KRİZİ

Batman'da Yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Sınavında Başkasının Yerine Sınava Giren 2 Kişi ile Kopya Teşebbüsünde Bulunan 8 Kişi İfadeleri Alındıktan Sonra Serbest Bırakıldı. Batman'da yapılan motorlu taşıtlar sürücü kursu sınavında başkasının yerine sınava giren 2 kişi ile kopya teşebbüsünde bulunan 8 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Batman'da değişik okullarda yapılan ehliyet sınavında ağabeyi R.A'nın yerine sınava girmeye çalışan S.A sınav görevlileri tarafından yakalandı. Her iki şahıs da alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet savcılığının talimatı ile salıverildi. Yine aynı sınavda Z.T isimli şahsa ait sınav giriş belgesi ile sınava girmeye çalışan R.E isimli şahıs sınav görevlileri tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Şahıs alınan ifadesinin ardından savcılığının talimatı ile salıverilirken, Z.T isimli şahıs İstanbul'da olduğundan ifadesi alınamadı. Değişik okullarda yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu sınavında kopya çekme girişiminde bulunan 8 kişi hakkında da yasal işlem yapıldı.