Mısır sokakları bu iddiayla çalkalanıyor

Mısır'da kanlı protesto gösterilerinin hedefindeki Devlet Başkanı Mübarek'in oğlu Cemal ve eşi Suzan'ın İngiltere'ye kaçtığı öne sürülüyor.

Tunus’taki halk ayaklanmasının ardından Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’e karşı on binlerce kişinin sokaklara döküldüğü Mısır’da, Mübarek’in veliahdı sayılan oğlu Cemal ve eşi Suzan’ın, gösterilerin ardından İngiltere’ye kaçtığı konuşuluyor. Yerel basın Cemal Mübarek’in ailesiyle birlikte başkent Kahire’deki askeri üsten kalkan bir uçakla İngiltere’ye gittiğini iddia ederken, Twitter’da da First Lady Suzan Mübarek’in Londra Heathrow Havaalanı’nda görüldüğüne ilişkin tweet’ler yer aldı.

DÜN DE 2 ÖLÜ, BİN GÖZALTI

İçişleri Bakanlığı, 1’i polis 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 250’den fazla kişinin de yaralandığı salı günkü olayların ardından dün de 2 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Her türlü gösterinin yasaklanmasına rağmen, Mısır halkı sokaklarda. Uyarılara karşın Kahire’nin değişik yerlerinde toplanan gruplarla polis arasında yer yer çatışmalar çıktı, şu ana kadar bin kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Mısır sokaklarında gelişmeleri izleyen 26 gazetecinin de gözaltına alındığı öne sürüldü.

‘AKIBETİ BELİRSİZ’

Davos zirvesi için İsviçre’de bulunan Suudi Arabistan’ın eski istihbarat şefi Prens Turki el Faysal (yanda), Hüsnü Mübarek’in geleceğini tahmin etmenin güç olduğu yorumunda bulundu.

‘Halk ne Mübarek’i ne yönetimi istiyor’

İngiltere’de Arapça yayımlanan El Kudüs Gazetesi, “Mısır halkı ne Mübarek’i ne de yönetimini istiyor” diye yazdı. Gazetenin internet sayfasında yer alan haberde, 1 gündür on binlerce kişinin sokaklara çıkarak yönetimi ve hayat pahalılığını protesto ettiği, halkın Hüsnü Mübarek’i artık istemediği belirtildi.

Panzere karşı koydular

Video paylaşım sitesi Youtube’da yayınlanan Kahire’deki gösterilerle ilgili videolardan birinde, göstericilerin kalabalığa tazyikli su sıkan bir polis aracının su topunu havaya kaldırdıkları görülüyor.