Tunus'ta Hükümette Değişiklik Beklentisi

Tunus'ta, göstericilerin eski rejimin bakanlarının büyük bölümünün yer aldığı gerekçesiyle istifasını istediği geçiş hükümetinde değişiklik yapılacağı ve yeni kabinenin yarın ilan edileceği açıklandı.

Tunus‘ta binlerce gösterici, geçen hafta kurulan ulusal birlik hükümetindeki devrik Devlet Başkanı Zeynelabidin Bin Ali rejiminin bakanlarının gitmesi için her gün başbakanlık binasını kuşatarak gösteri yapıyor.

Ayrıca Tunus‘ta geçiş hükümetinin istifası için eğitim sendikasının çağrısıyla başlatılan, ilkokul öğretmenlerinin iki günlük grevi sona erdi.

Ulusal ilkokul öğretmenleri sendikası, iki günlük grevin ardından derslerin yarın başlayacağını bildirerek, grevle büyük başarı elde edildiğini açıkladı.

Bu arada başkent Tunus‘ta vatandaşlar, gösterilerin ardından Burgiba caddesini alkışlar eşliğinde temizledi.

Göstericiler, sokakları temizleyerek, "ülkelerindeki çöpleri ve ruhları kirleten kötü fikirleri temizlediklerini" belirtti.

Öte yandan Devlet Başkanı Zeynelabidin Bin Ali‘nin 14 Ocakta iktidardan düşmesi ve ülkeyi terk etmesinden bu yana Tunus‘a gelen ilk batılı yetkili olan ABD Dışişleri Bakanı‘nın Ortadoğu‘dan sorumlu yardımcısı Jeffrey Feltman, Arap ülkelerini "Tunus örneğinden" ders almaya ve halklarının "meşru taleplerine" yanıt vermeye çağırdı.

Pazar gününden bu yana evinde gözetim altında tutulan, devrik Devlet Başkanı Bin Ali yönetiminin eski İçişleri Bakanı ve Tunus Senatosu Başkanı Abdullah Kallel görevinden istifa etti.

Kaynak: AA