Polis ‘komşu kollama’ ile vatandaşa daha yakın

Bursa’nın Gemlik ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından başlatılan ‘Komşu Kollama’ projesi ilgi görüyor.



Gemlik polisinin uygulamaya koyduğu ve birçok ilde örnek alınan projenin amacı, “Vatandaşlarda suç korkusunu azaltmak. Bir bölgedeki güvenlik duygusunu, emniyeti ve yerel paylaşımı artırmak. Daha çok ihtiyatlı olmayı teşvik etmek. Toplum olma ruhunu yaymak, çevresini geliştirmek, suçu önlemek. Polise suçu ortaya çıkarırken yardımcı olmak. Yersiz suç korkusunu azaltmak. Polis ve cemiyet bağlarını geliştirerek güvenlik duygusunu artırmak.” olarak özetleniyor.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, apartman temsilcileri ile mahalle muhtarlarına proje ile ilgili ‘huzur toplantıları‘ adıyla seminerler düzenlemeye başladı. Yediden yetmişe tüm vatandaşların duyarlı, dikkatli ve suç oluşmadan polise bu konuda bilgi aktarıması isteniyor. Proje ile ‘hedef sıfır suç oranı ile güvenli mahalle‘ kavramı esas alınıyor. Toplumsal dayanışma ve birlik beraberlik duygusunun ön plana çıkmasıyla suç ve suç unsurunun ortadan kaldırılacağı belirtiliyor.