Mardin‘de grip salgını nedeniyle hastaneler doldu taştı

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, gribal enfeksiyon yüzünden dolup taştı. Günde 700 çocuğun gribal enfeksiyon nedeniyle doktora başvurduğu belirtilirken, yoğun gribal enfeksiyon nedeniyle Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi‘nde Çocuk Kliniği‘nde ya



BİR DOKTOR GÜNDE 200 HASTAYA BAKIYOR
Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Tırpan ise Mardin’de bu yıl kar yağışı olmayışından dolayı havadaki ve yerdeki mikropların havaya karışması ile birlikte özellikle gribal enfeksiyon salgınına nadan olduğunu söyledi. Tırpan, ”Mardin’de çok sayıda çocuklarda gribal ve üst solunum hastalıkları meydana geldi. Şu anda klinikte 70 ile 80 hasta yatmakta. Bunların yüzde 90’ı gribal enfeksiyona bağlı akut bronşit hastaları ve yoğun bir şekilde tedavi görmekteler."
    Kışın gribal enfeksiyonların çoğaldığına dikkat çeken Dr. Tırpan, bir ailede gribe yakalanan bir kişinin tüm aile fertlerine virüsü bulaştırdığını söyledi.
Tırpan son zamanlarda katı yakacak yüzünden oluşan hava kirliliği, egzoz dumanları ile havada bulunan sentetik maddelerin bronşit, astım ve gribal enfeksiyonu tetiklediğine değindi.
On gündür çok yoğun bir dönem yaşadıklarını vurgulayan Tırpan, ”10 yıldır bu hastanede görev yapıyorum hiç bu kadar yoğun bir gribal hastalık ve bronşit vakaları ile karşılaşmadım. Yoğun hasta vakası yüzünden günde ortalama 200 ile 250 hastaya bakıyorum. Aynı şekilde diğer polikliniklerdeki doktorlar da bu kadar muayene yapmakta. Buna rağmen yetiştiremiyoruz." diye konuştu.
Gribal enfeksiyona yakalanan çocukların en kısa zamanda en yakın doktora götürülmesini isteyen Tırpan, "Çocuklara rastgele ilaç değil de doktorun tavsiye ettiği ilaçlar verilmesi gerekir. Nefes açıcı balgam söktürücü ilaçları kullanmalarını tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.