Kar Yağışı Yaşamı Olumsuz Etkiliyor

Tekirdağ ve ilçelerinde etkisini giderek artıran kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının 1 derece olduğu kentte kar yağışı, sabah saatlerine kadar aralıklara devam edecek.

Kentin Tepedeğirmenleri mevkisinde, aşırı buzlanma nedeniyle belediye otobüsü kayarak yolun dışına çıktı. Köprübaşı mevkisi ve Hükümet Caddesi‘nde kardan dolayı birçok araç yolda kalırken, Tekirdağ - Malkara yolu üzerinde buzlanma nedeniyle sürücülerin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine kayan 3 TIR, yolun kapanmasına neden oldu. Ayrıca 7 otomobil de aynı şekilde şarampole indi.

Bölge trafik ekipleri, Tekirdağ-Malkara-Hayrabolu ile Tekirdağ-İstanbul yollarında zincirsiz araçların geçişlerine izin vermiyor.

Etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Malkara ilçesine bağlı Küçükhıdır, Yenice ve Ahievran köy yolları ulaşıma kapandı.

-ÇORLU-

Tekirdağ‘ın Çorlu ilçesinde de kar yağışı devam ediyor. Yağış kentte buzlanmaya neden oldu. Bu yüzden, Emlak Konutları üst geçidi, Omurtak Caddesi İstanbul Kısmı ışıklar mevkisi, Bulvar yolu ve çevre yolunda çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

-ŞARKÖY-

Şarköy ilçesinde ise Ulaman ve Yayağaç köy yolları ulaşıma kapandı.

Öte yandan, etkisini artıran kar yağışı ve Karayel nedeniyle boğazlarda seyreden 41 yerli ve yabancı şilep ve tankerin de Şarköy açıklarında demirleyerek beklemeye başladıkları öğrenildi.

-UŞAK‘TA KAR YAĞIŞI-

Öte yandan, Uşak‘ta akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezinde ve İzmir-Ankara karayolu ile kent merkezini ilçelere bağlayan yollarda ulaşımda aksamalar meydana geldi.

Karayolları 25. Şube Şefliğine bağlı ekipler, kar yağışının başlamasıyla birlikte ana arterlerde tuzlama çalışması yapıyor. İzmir-Ankara karayolunun Dumlupınar rampası, Çarık köy rampası, Akar yokuşunda zaman zaman trafiğin durduğu bildirildi.

Kar temizleme ve tuzlama ekiplerinin müdahalesiyle açılan yolda zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor. 

Kaynak: AA