Balıkesir‘de iş garantili meslek eğitimine ağırlık verilecek

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, meslek edindirme kurslarının üzerinde önemle durulduğunu belirterek, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, özellikle istihdam garantili meslek edindirme kurslarıyla alâkalı herhangi bir ödenek sıkıntısı yaşamayacağımızı



‘ÖDENEK SIKINTIMIZ YOK‘
2011 yılı için başlangıç olarak 4 milyon 700 bin liralık ödenek geldiğini belirten Balıkesir Valisi Arslan, herhangi bir sıkıntının sözkonusu olmadığını söyledi. 2009 yılında İşkur vasıtasıyla 2 bin 140 kişinin istihdam edildiğini, 2010‘da ise bu sayının 3 bin 610‘a ulaştığını kaydetti. 2010 sonu itibariyle İşkur İl Müdürlüğü‘ne kayıtlı işsiz ve nitelikli iş arayan 20 bin 297 kişi olduğunu belirten Vali Arslan, "Geçen hafta Ankara‘da yaptığım görüşmelerde, gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız gerekse bakanlık teşkilatının, İşkur‘la ile ilgili çalışmalara çok önem verdiğini gördüm. Valilik, belediye, il özel idareleri ve sivil toplum kuruluşlarından ciddi beklentileri olduğunu ilettiler. İstihdam garantili kurslar açılması durumunda, hiçbir maddi sıkıntının yaşanmayacağını belirttiler." dedi.
Toplantıda bir sunum yapan İşkur İl Müdürü İlhan Aslan ise 2010 yılında Balıkesir‘de 3 bin kişinin kurumları vasıtasıyla, 51 bin 247 kişinin de kendi imkanlarıyla iş bulduğunu aktardı. İşkur vasıtasıyla iş bulanların oranının yüzde 5,5 olduğunu belirten Aslan, "Bu genel anlamda düşük ancak Türkiye ortalamasının üzerinde. Oranı yükseltmek için çaba göstereceğiz. İl İstihdam Kurulu‘nun, İşkur‘a kayıtlı personel alınması hususundaki tavsiye kararı, ilimizdeki 30 kamu kurumuna tebliğ edildi. Olumlu geri dönüşler yaşanacağını ümit ediyorum." diye konuştu.