Bülent Arınç: Bizim kimsenin yaşam biçiminden şikayetimiz yok

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Herkesin özel hayatına saygı duyduklarını ve korunmasına inandıklarını belirterek, "AB’yi hedefleyen bir hükumetin özel yaşam tarzına müdahale edeceğini düşünmek çok kötü bir yakıştırmadır. Bizim kimsenin



"HAYAT İÇKİDEN İBARET DEĞİL"
İçki yasağı tartışmalarıyla ilgili de yorumlarda bulunan Arınç, "Hayat içkiden ibaret değil. Hayat seksten ibaret değil. Bir kısım çağdaş düşünceye sahip olduğunu söyleyenler sadece içki ve seksle olaylara bakıyorlar. Evet onlar da bir insan için çok büyük ihtiyaçlar. Onlara da ihtiyacımız var. Onlar da bir şekilde tatmin edilecek ama Türkiye bir hukuk devleti. Bu hukuk devleti içinde de her şeyin bir ölçüsünün olmaması, özgürlüklerin sınırsız olmadığı gibi çağdaşlığı içki kadehlerinde aramak ve orada bulmak isteyenlere ithaf olunur.” şeklinde konuştu.
Herkesin özel hayatına saygı duyduklarını ve korunmasına inandıklarını vurgulayan Arınç, "AB’yi hedefleyen bir hükumetin özel yaşam tarzına müdahale edeceğini düşünmek çok kötü bir yakıştırmadır. Bakmayın basının bir kısmında ‘baskılar var, şunlar var, bunlar var’ deniyor. Seçimler yaklaşıyor ya herhalde hükumeti yıpratmak için başka bir şey bulamıyorlar bu tür şeyleri öne sürüyorlar. Bizim kimsenin yaşam biçiminden şikayetimiz yok." dedi.

"İZMİR KİMSENİN TAPULU MALI DEĞİL"
Başbakan Erdoğan’ın da İzmir’e önemli günlerde 30’a yakın defa geldiğini ve şehire olan sevgisini gösterdiğini altını çizen Arınç, "Geçtiğimiz seçimlerde İzmir’de başarılı sonuçlar alamadığımızın farkındayız bu bir gerçek. Ama bu İzmir’in AK Parti’ye bakış açısının sabit olduğunu göstermez. İzmirliye Ak Parti’nin icraatlarını birebir herkesle konuşarak görüşerek hiçbir ard düşünceye yol açmadan konuşarak dinamik bir teşkilata ihtiyacımız var. İzmirde çok başarılı sonuçla alacağız. İzmir hiç kimsenin tapulu malı değil. İzmir, İzmirlilere ait. Önyargılardan kurtulmalıyız.” şeklinde konuştu.

AKAY: İZMİR‘DE GÖNLÜNE GİREMEDİĞİMİZ ARKADAŞIMIZ OLMAYACAK
Arınç ile 1969’dan beri tanıştığını belirterek AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da, Arınç’ın siyaseten abisi ve aile büyüğü olduğunu ifade etti. Akay, görevini layıkıyla yerine getirmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Akay, "İzmir’de her köye, ilçeye, her mahallenin her evine gireceğiz. Elini tutmadığımız, gül vermediğimiz bayan kardeşimiz, başını okşamadığımız yavrumuz, gönlüne giremediğimiz arkadaşımız olmayacak.” dedi.
Arnıç, Restorasyonu tamamlanan tarhi Hisar Camii ve İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü‘nü ziyaret etti. Arınç, gece Buca Sanayici ve İş adamları Derneği‘nin yemeğine katılacak.