Hizbullahçılar yurtdışına çıkmadılar

çişleri Bakanı Beşir Atalay, firari Hizbullah sanıklarının yurtdışına kaçtıklarına dair kendilerinde bir bilgi bulunmadığını söyledi.

Bakan Atalay, İçişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilen 'Valiler Toplantısı'na gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. 102. madde kapsamında tahliye edilenlerle Hizbullahçılarla ilgili değerlendirme yapan Bakan Atalay, konuyla ilgili çalışmaların bütün yoğunluğuyla devam ettiğini belirterek, "Bütün güvenlik birimlerimiz bu konuda elinden geleni yapıyor. En kapsamlı şekilde çalışmalar sürdürülüyor" dedi. Bakan Atalay, tahliye edilen sanıkların İran ya da Suriye'ye kaçıp kaçmadıklarına yönelik bir soruya ise, "Biz de böyle bir bilgi yok. Bizde yurt dışına çıktıklarına ilişkin bir bilgi yok" yanıtını verdi.

Çayyolu'ndaki içkili restorana yapılan baskın sonucu İlçe Emniyet Müdürü ve bazı polislerin görev yerlerinin değiştirilmesiyle ilgili bir soru üzerine Bakan Atalay, "Bu konular Ankara vilayetinin işi. Bakanlığın işi değildir bunlar. Onlar, o soruşturmaları yapıyorlar; gereğini de yaparlar" diye konuştu. Bakan Atalay, terör örgütü DHKP-C'ye bir operasyon yapıldığına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, "Değişik tarihlerde organize suç örgütlerine dönük daima operasyonlar oluyor. Söylediğiniz konu hakkına şu anda spesifik birşey söyleyemeyiz" diye konuştu.

Bakan Atalay, İmam Hatip Mezunlarına Polis Meslek Yüksek Okulu yolunun açılmasını öngören yasa tasarısına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Bu konuda yanlış yorumların yapıldığını ifade eden Bakan Atalay, 2001 yılından önce liseler arasında herhangi bir ayrımın bulunmadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"2001 yılında bir değişiklik yapılmış. Oraya lise sıralaması getirilmiş, Yapılacak olan düzenlemeyle, tekrar eski haline dönülüyor. Oradaki sıralama kaldırılıyor. Lise ve dengi okul mezunlarının hepsi, sadece İmam Hatip Lisesi mezunları değil, diğer bazı liseler de kapsamın dışında kalmıştı. O zaman büyük bir ayrımcılık yapılmıştı. Bu teklif bir anlamda o ayrımcılığı kaldırıyor. Eşit, adaletli bir uygulama getiriyor."