'Hırsızlık çetesi' operasyonu tamamlandı

Suç örgütü oluşturarak hırsızlık yaptıkları iddiasıyla 15 ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 26'sı kadın 52 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Büro Amirliği öncülüğünde 15 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda, suç örgütü oluşturarak ''yankesicilik'' ve ''kaldırımcılık'' gibi yöntemlerle hırsızlık yapan 26'sı kadın 52 şüphelinin, hırsızlık yaptıkları kuyumcu ve kuaför gibi yerlerdeki güvenlik kameralarından teşhis edildikleri öğrenildi.Yaklaşık 4 ay süren fiziki ve teknik takip sonucu yakalan şüphelilerin kendi aralarında şifreli konuştukları bildirildi. Şüphelilerin, yaptıkları konuşmalarda ''polise zarbı, çalmaya gaftilemek, bileziğe desti, kuyumcuya zerci, telefona cıngıl, hırsızlığa gitmeye cenaze gitmek'' gibi şifreler kullandıkları bildirildi.

Gazete ve televizyonlarda yayınlanan hırsızlık haberlerini ve güvenlik kamera görüntülerini yakından takip ettiği, belirtilen örgüt üyelerinin aralarında yaptıkları telefon konuşmalarında hangi örgüt üyesinin nerede hırsızlık yaptığını internette yayınlanan güvenlik kamera görüntülerini de birbirlerine haber verdikleri belirtildi.

Emniyette gözaltında bulunan 26'sı kadın 4'ü 18 yaşın altındaki toplam 52 şüphelinin işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.