Almanya‘daki Yangında Ölen 3 Kişi Toprağa Verildi

Almanya‘nın Wuppertal kentinde bir evde çıkan yangında ölen kadın ile 2 çocuğunun cenazeleri, Kütahya‘nın Gediz ilçesine bağlı Gümele beldesinde Devlet Bakanı Faruk Çelik‘in de katıldığı törenle toprağa verildi.

Yangında yaşamını yitiren Hatice Gür (26) ve kızları Elif (2) ile Esra Gür‘ün (5) cenazelerinin bulunduğu üzerlerine Türk bayrakları örtülü tabutlar, Gediz Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınarak, ambulanslarla Hatice Gür‘ün babası İbrahim Avcı‘nın (49), Gümele beldesindeki evinin önüne getirildi. Cenazeler burada helallik alınması ve dua yaptırılmasının ardından Yeni Cami bahçesindeki musalla taşlarına konuldu.

Bakan Çelik, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Soner Aksoy, Hasan Fehmi Kinay, İsmail Hakkı Biçer, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ile birlikte İbrahim Avcı‘nın evine gelerek taziyede bulundu.

İbrahim Avcı ve eşi Hamide Avcı (43), cami bahçesindeki kızları ve torunlarının tabutlarına sarılarak ağladı, tabutların üzerlerindeki fotoğraflarını öptü. Yakınlarının desteğiyle ayakta durabilen Hamide Avcı, ‘‘Haticem, Esmam, Elifim, yüzünüze hasret gittim. Kızım, doğduğundan beri bütün haklarım helal olsun‘‘ diyerek gözyaşı döktü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Faruk Çelik ve Kütahya Valisi Kenan Çiftçi‘nin cenaze törenine çelenk gönderdiği gözlendi.

Anne ve iki kızının cenaze namazları, Kütahya İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü tarafından öğle vakti cami bahçesinde ayrı ayrı kıldırıldı.

-BAKAN ÇELİK, TABUT TAŞIDI-

Kaynak: AA