CHP’li vekil İstanbul’daki uygulama için soru önergesi verdi, memleketindekine sessiz kald

CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner, İstanbul Ataköy’de havalimanı pisti yakınına kurulan yakıt tankları hakkında, tehlikeli olduğu gerekçesiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Milletvekili Süner, kendi seçim bölgesinde, Konyaaltı Belediyesi sınırları içinde yer alan Antalya Limanı yakınındaki apartmanların yanına yakıt tankı kurulması için yapılan imar düzenlemesine ise sessiz kaldı. Antalya’nın K



TBMM Ulaştırma, Bayındırlık ve İmar Komisyonu üyesi Tayfur Süner ise kendini savundu. Komisyon üyesi olarak ulaştırma, bayındırlık ve imar konusunda istediği açıklamayı yapma, rahatsız olduğu konuları dile getirme hakkına sahip olduğunu ifade eden Süner, mücadelesinin siyasi algılanmamasını istedi. Antalya’da CHP’li belediyeler tarafından karar alınmasına rağmen tankların yerine konulmadığını belirten Süner, “Nasıl konulacağını bilmiyorum. Orada (İstanbul) da tanklar konuncaya kadar bekledim. Burada da tanklar konulduğu zaman gerekli tepkimi göreceksiniz. Hem meclise araştırma önergesi veririm, hem de tankları kim koydu diye açıklamamı yaparım. Ben olaya parti olarak bakmıyorum, milletvekiliyim. Aman CHP yapıyor ona laf söylemeyeyim diye bir olayım yok. Nerede kuruluyorsa orada söylerim.” diye konuştu.

Süner ayrıca, İstanbul’daki yakıt tanklarıyla Antalya’dakilerin birbiriyle alakası olmadığını, Antalya’dakilerin limanla entegre olduğunu, bu nedenle imara aykırı bir durum bulunmadığını savundu.