Şehitlikte Hüzünlü Bayramlaşma

Edirnekapı Şehitliği, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da şehit ailelerinin akınına uğradı. Şehit verdikleri oğullarının mezarı başında dua okuyan aileler, gözyaşlarını tutamadı.

Şehitlikte Hüzünlü Bayramlaşma
Sabahın erken saatlerinden itibaren şehitliğe gelen aileler, görevli askerler tarafından karşılandı. Askerlerin lokum ve kolonya ikram edere ederek karşıladıkları şehit aileleri, şehit verdikleri yakınlarının mezarı başında dualar okudu. Şehit verdikleri oğullarının mezarı başında Kuran-ı Kerim okuyan anne ve babalar, gözyaşlarına hakim olamadı. 1995 yılında şehit olan Jandarma Komando Er Ahmet Üvenç'in annesi Pembe Üvenç, her bayram oğlunun mezarına gelerek dua okuduğunu belirterek, "Çok üzülüyorum.
Acımız büyük. Ne kadar gariban aile çocuğu varsa şehit. Hiç dört dörtlük ailenin çocuğu var mı" dedi.
Şehitliğe ziyarete gelen Zeynep Olmuş ise, "Bugün ilk defa geldim şehitlerimizi ziyaret etmeye. Allah hepsini nur içinde yatırsın. Köye gidemeyince şehitlerimizi ziyaret edelim dedik" şeklinde konuştu.
Şehit Beyhan Topçu'nun annesi Özden Topçu da oğlunun mezarı başında dua okuyarak, "1994 yılında oğlumu şehit verdim. Bayramımız mı var ne söyleyeyim. Zaten bir çocuğum vardı diğeri de sakat. Durmadan şehit veriyoruz. Allah herkese sabır versin" diye konuştu.