Cumhurbaşkanı Gül, Bayram Namazı'nı Emirgan Camii'nde kıldı

 CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, bayram namazını Emirgan Camii'nde kıldı. Gül, namaz sonrası cemaatle tek te...


 CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, bayram namazını Emirgan Camii'nde kıldı. Gül, namaz sonrası cemaatle tek tek bayramlaştı. Camii çıkışında gazetecilerin de bayramını kutlayan Cumhurbaşkanı Gül, "Bütün vatandaşlarımızın, halkımızın, herkesin bayramı mübarek olsun. İnşallah bu bayram herkese iyilik, güzellik kolaylık getirsin" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, , TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar, Emirgan Muhtarı Baki Kızgınkaya ve ilahiyatçı Ali Rıza Demircan ile bir çay bahçesinde oturup simit ve çayla kahvaltı yaptı. Basın mensuplarına da simit ikram eden, vatandaşlarla da bayramlaşan Cumhurbaşkanı Gül'e, A Milli Basketbol Takımı'nın galibiyetiyle sonuçlanan Slovenya maçının ardından, Sırbistan'la yapılacak karşılaşmayı da izleyip izlemeyeceği soruldu. Gül, maçı birlikte izledikleri Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo'nın soyadının "Türk" olduğunu belirterek, şunları söyledi: "O da bundan çok memnun. Cumhurbaşkanı 'beraber seyredelim, gelelim' dedi, ben de davet ettim. Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç. O da dün, 'cumartesi günü, ben de maça gelmek istiyorum' dedi. Ben de 'buyur gel' dedim o zaman. Bakalım inşallah böyle giderse.. Herkes bir şampiyonluk bekliyor. Bunlar hep moral oluyor millete, herkese. Ayrıca bütün gençliğe, çok büyük bir heyecan getirdi, bunlar güzel şeyler. Türkiye şimdi böyle büyük bir organizasyonlar, her alanda, hem siyasi alanda, spor, müzik, bütün alanlarda çok büyük organizasyonları çok büyük başarıyla gerçekleştiriyor, Gurur verici tabii" dedi.

ŞAMPİYONLUK NEDEN OLMASIN? Gül, "Şampiyonluk için umudunuz var mı? şeklindeki soruya ise "Neden olmasın, baksanıza bunlar en zor takımlar, Balkan takımları baskette biliyorsunuz çok zor takımlar. Bunları yenmek kolay değil" yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Gül, "Tekrar hepinizin bayramını tebrik ediyorum. İnşallah gelecek seneye, bütün hedefimiz daha iyi şartlarda, hayırlısıyla daha güzel şekilde herkes ulaşır. Sağlık afiyet içerisinde olur herkes inşallah" dedi.