Chp'nin 87. Kuruluş Yıldönümünde Taksim'de Tören Düzenlendi

CHP'nin 87. kuruluş yıldönümü nedeniyle parti il yönetimi Taksim Cumhuriyet Anıt'ına çelenk koydu.

Taksim Cumhuriyet Anıtı önündeki törene CHP İl Başkanı Berhan Şimşek ile Milletvekilleri Mehmet Sevigen, Çetin Soysal, Bayram Meral, Nejla Arat ve Süheyl Batum ile çok sayıda partili katıldı. Anıta çelenk bırakıldıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu. Partililer daha sonra birbirleriyle bayramlaştı.
Törende konuşan Berhan Şimşek, "Atatürk bize iki güzel unsur bırakmıştır. Bunlardan birincisi Cumhuriyet ikincisi de Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Kuruluşumuzun 87. yıldönümü herkese hayırlı olsun. Kuruluş tarihimize denk gelen Ramazan Bayramı da bütün İslam alemine hayırlı olsun" diye konuştu.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Şimşek, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin hazırlattığı afişle ilgili olarak, "Bu konuda çok şey anlattık. CHP kurumsal bir siyaset yapıyor. Kurullar ve kararlar var. Merkez Karar Yürütme Kurulu bu konuya noktayı koydu ve arkadaşımızı disiplin kuruluna sevk etti" dedi.
Bahçelievler'de anayasa değişikliği için "hayır" broşürleri dağıtan bir partilinin saldırıya uğradığı iddialarının hatırlatılması üzerine de, "Şuan bu olayla ilgili Sayın Başbakan yine bir manipülasyon yapıyor ve konuyu saptırmaya çalışıyor. Olayın gece olduğunu söylüyor. Ancak olay gündüz 15.00 sıralarında olmuş. Tüm rapor ve tutanaklar elimizde. Şahsın ve görgü tanığının ifadeleri de elimizde var. Yani Başbakan kendi emniyetinden aldığı raporlarla kendi değerlendirmesini yapıyor. Sayın Başbakan sürekli
manipülasyon yapıyor. Emniyet, sermaye, yargı ve medya elinde. Türkiye elinde. 'Ben istediğimi söylerim' gibi bir tutum içerisinde. Bir başbakanın bu olayı bu kadar saptırması üzücü" diye konuştu.