AK Parti: Asker kaçaklarına af yok!

AKP Genel Beaşkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Iğdır Milletvekili Ali Güner tarafından askerliğini yapmayan ...


AKP Genel Beaşkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Iğdır Milletvekili Ali Güner tarafından askerliğini yapmayan 40 yaş ve üstü olanların bir sefere mahsus affedilmesiyle ilgili bir teklifin TBMM Başkanlığı'na sunulmadığını duyurdu.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada; bugünkü gazetelerde, Iğdır Milletvekilimiz Ali Güner'in verdiği bir kanun teklifinden bahisle farklı yorumlar yapıldığını hatırlatarak, partinin görüşlerine yer verdi. Açıklamada şöyle denildi:

"Askerlik hizmeti zorunludur. Şu veya bu sebepten dolayı askerliğini yapmamış olanların bir sefere mahsus da olsa affından yana değiliz. Böyle bir şey, askerliğini yapanları rahatsız ve rencide eder. Milletvekilleri mevzuat gereği istedikleri konularda kanun teklifi verebilirler. AK Partili Milletvekilleri tarafından verilen tekliflerin AK Parti Grubu'nca sahiplenilmesi ve desteklenmesi için, grup iç tüzüğü gereği, tekliflerin önce TBMM AK Parti Grup Başkanlığı'na verilmesi gerekmektedir. Sayın Güner'in, TBMM'ye verilmiş, askerliğini yapmayan 40 yaş ve üstü kimselerin bir sefere mahsus affedilmesiyle ilgili bir teklifi yoktur."(