Sarıgöl 6. Sultaniye Üzüm Festivali Programı Açıklandı

Sarıgöl Belediyesi tarafından bu yıl 17*18*19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Sarıgöl 6

Sarıgöl 6. Sultaniye Üzüm Festivali Programı Açıklandı
Sarıgöl Belediyesi tarafından bu yıl 17*18*19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Sarıgöl 6. Sultaniye Üzüm Festivali programı Belediye Başkanı Ömer Karcı tarafından basına açıklandı. Üç gün devam edecek olan Sarıgöl 6. Sultaniye Üzüm Festivali'nin ilk gününde Belediye Oto Garajı'nda yerel sanatçıların konseri ve mini rokc konseri verilecek.
Belediye Başkanı Ömer Karcı, festivalin ikinci günü yani 18 Eylül tarihinde, festival çelenginin konulması, stantların ziyareti, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları gösterisi, protokol konuşmaları, Akut Genel Başkanı A.Nasuh Mahruki ile söyleşi, üretici kayıt defteri, tarım sigortası konulu panel, ödüllü satranç yarışması, Sultaniye üzüm yarışmaları ve ödüllerin dağıtımı, Fen liselerini kazanan öğrencilere ödül dağıtımı, Gurup Şafak dinletisi, Gurup Mecaz ile Türk Halk Müziği Konseri, Manisa Belediyesi
Halk Oyunları ekibi ve davul şov yapılacağını söyledi.
Karcı, festivalin üçüncü günü olan 19 Eylül Pazar günü ise Palyaço Gurubu etkinlikleri ve oyun parkları, Satranç Turnuvası Finali ve ödül töreninin aynı günün akşamı Belediye Oto Garajı'nda Komedi Dans Üçlüsü ve ünlü sanatçı Muazzez Ersoy konseri ve havai fişek gösterileriyle son bulacağını anlattı.
Sarıgöl 6. Sultaniye Üzüm Festivali'ne çevre il ve ilçelerden büyük katılım olacağını ifade eden Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Sofralık Sultaniye üzümün başkenti olan Sarıgöl'e yakışır üzüm festivali yapmaktayız. Her geçen yıl festivalimize ilgi giderek artmaktadır. Festivalimizdeki tek amaç dünyaca tanınmakta olan çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümlerimizi dünyaya daha etkin bir şekilde tanıtmaktır. Sarıgöl Ovası'nda 75 Bin dekarlık alan üzerinde üzüm yetişmektedir.
Bunların büyük bölümü ise yaş olarak yurt dışına ihraç edilmektedir."
(VS-HO-Y)