Kosova'da Rahibe Teresa'nın Anısına Dini Ayin Düzenlendi

Kosova'da, yardımseverliğiyle tüm dünyada ün salmış Nobel Ödüllü Rahibe Teresa'nın doğumunun 100. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde dini ayin düzenlendi.

Ayin, Kosova'nın başkenti Priştine merkezinde yapımı devam eden ve Rahibe Teresa'nın ismini taşıyan Balkanlar'ın en büyük katedralinde yapıldı. İlk defa kapılarını halka açan katedralde düzenlenen dini ayine, Kosova ve komşu ülkelerin İslam, Katolik ve Ortodoks din adamları ile Kosova yetkilileri ve Kosova'da görev yapan KFOR ve EULEX misyonları ile uluslar arası kurum ile kuruluşların çok sayıda temsilcisi katıldı. Katedraldeki ayine katılanları selamlayan Kosova Katolik Kilisesi lideri Piskopos Dode
Gjergji, Kosovalıların dini ve kültür merkezi görevini yapacak olan katedralin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. İtalya, Arnavutluk, Hırvatistan ve diğer komşu ülkelerin Katolik Kilisesi liderlerinin katılımıyla yapılan dini ayinde Papa 16. Benedict'in özel temsilcisi Piskopos Zef Gashi, Rahibe Teresa'nın kişiliği ve eserleri hakkında konuştu. Piskopos Gashi, Rahibe Teresa'nın Arnavutları dünyada en iyi şekilde tanıttığını da sözlerine ekledi. Yaklaşık 2 saat süren dini ayin dualarla sona erdi.
Temeli 26 Ağustos 2005 yılında atılan Rahibe Teresa Katedrali, Romalı mimarlar tarafından tasarlanıp, 16. yüzyıla ait Neo-Roma tarzında yapıldı. 26 Ağustos 1910'da Osmanlı İmparatorluğu'nun Kosova Vilayeti'ne bağlı Üsküp kentinde doğan Rahibe Teresa, hayırsever faaliyetlerinden ötürü 1979 yılında Nobel Barış Ödülü almıştı.