Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bolu'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "12 Eylül'de AK Parti hükümetine öyle bir ders verin ki, AB ve ABD'den de duyulsun" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Bolu'da Bankalar Caddesi'nde yaklaşık 3 bin kişiye hitap etti. Kılıçdaroğlu, karayoluyla geldiği Bolu'da partililer tarafından Paşaköy Kavşağı'nda karşılandı. CHP Bolu İl Başkanı Tanju Özcan'la birlikte miting alanına gelen Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın havuzlu villasına değinerek, "Bunlar dini kullanarak siyaset yapıyor. Allah aşkına bugün bir gazetede haber var. Bunu gördünüz mü? Recep Bey'e 12 Eylül'de öyle bir ders verin ki, bu
dersin sesi AB'den de ABD'den de duyulsun. Dini kullanıyorlar, Allah'ı kullanıyorlar. Geldim Bolu'ya, size geldim. Yetki verin, bunların maskelerini indireceğim" ifadelerini kullandı.
Anayasa değişikliğiyle Tayyip Erdoğan'ın yetkinin tamamının kendisine geçmesini istediğini savunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı'nı, vergi memurlarını, bürokratları o tayin ediyor. Şimdi diyor ki, 'Hakimleri de ben tayin edeyim.' Diyorum ki, yargıya siyaseti sokmayın. Yargı bağımsız olmak zorundadır. Yargı siyasallaşırsa toplum bedelini ağır öder. Buradan bütün Bolulu kardeşlerime sesleniyorum. Bu anayasa değişikliğinde 'evet' çıksın, bu Adalet Bakanı bütün işadamlarını toplar. Yargıya da
gidemezsiniz. Çünkü bu anayasayla da haksızlığa uğrayan vatandaşın Danıştay'a gitme hakkını elinden alıyorlar. Ülkede 'evet' demek serbest, 'hayır' demek yasak. Bütün billboardlarda 'evet', yollarda 'evet'. Sormayacak mı Bolulu kardeşim, nereden geliyor bu değirmenin suyu diye? Bu anayasa değişikliği esnafın, sanayicinin, memurun derdini çözmüyor. Ama Recep Bey'in derdini çözüyor. Kul hakkı yiyenden hesap soracağım Recep Bey. Nereye kaçarsan kaç yakalayacağım, senden hesap soracağım" dedi.
AK Parti hükümetinin geçmiş siyasetçilerden medet umduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 1991 yılında Almanya'da yaptığı bir konuşmadan bir bölüm okudu. Kılıçdaroğlu, " Diyorlardı ki, biz Turgut Özal'ın devamıyız. Bakın Recep Bey o zamanlar Turgut Özal için neler demiş: 'Bunlar Batı'nın uşağı, Amerika'nın uşağı, uşaktan baba olmaz.' Şimdi afişler bastırıyor. Biz Özal'ın devamıyız' diyor. Ben de soruyorum Recep Bey. Sen de uşak mısın?" şeklinde konuştu.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Nereye kaçarsan kaç maskeni indireceğim, seni halka teşhir edeceğim. Recep Bey'in düzenini yıkacağız. Recep Bey'in düzeni, Rabbena hep bana. Millet aç mı hiç önemli değil onun için. 'Tek padişah ben olacağım, benim sözüm geçecek' diyor. Bu Recep Bey düzenidir. Bu düzeni yıkacağız, halkın düzenini kuracağız. Her yerde söyledim: Önce halk kazanacak. Üreteni, çiftçiyi destekleyeceğiz, alın terine değer vereceğiz. Recep Bey alın terine, emeğe önem vermez. Recep Bey'in derdi başka. Onun için söylüyorum, önce
'hayır' diyeceğiz, hayırlı bir iş yapacağız. Korkudan 'hayır' lafını ağızlarına bile alamıyorlar. Demek ki ne kadar güzel bir iş yapıyoruz. Onların ağzından 'hayır' lafını bile çıkarttırmıyoruz. Bunlar diyorlar ki biz 12 Eylül anayasasını değiştiriyoruz. Değiştirmiyorsunuz, 12 Eylül anayasasının üzerine kaçak kat yapıyorsunuz. Dokunulmazlıklar duruyor, YÖK duruyor. Korkuyorlar. Ama güç verin, yetki verin, bu hesabı soracağım."