Kirayı Ödemeyen 5 Çocuklu Aile Sokağa Atıldı

Kayseri'de ev sahibi tarafından acımasızca sokağa atılan Bozkurt ailesinin durumu yürek parçalıyor.

Kayseri'de Çorakçılar Mahallesi Cengiz Topel Caddesi Musa Ercan Apartmanı'nda oturan Zahide ve Ali Bozkurt çifti, kirayı ödeyemedikleri için 5 çocukla birlikte sokakta kaldı.
Anne Zahide Bozkurt, eşinin 3 senedir işsiz olduğunu ve bu durum yüzünden sürekli kavga ettiklerini dile getirerek, "Eşim 3 senedir çalışmıyor. Sürekli bir işe girip çıkıyor, bir yerde sabit kalmıyor. Kazandığı parayı da ya alıyor ya da almıyor. Biz 15 senedir evliyiz ve 5 çocuğumuz var. Eşim önceden çalışıyordu, durumumuzda iyiydi. Son 3 senedir çalışmıyor" dedi.

"UZUN SÜRE KİRAYI ÖDEYEMEDİK"
Eşinin çalışmadığı için kirayı ödemekte zorladıklarını vurgulayan çaresiz anne, "Kirayı ödemekte zorlanıyorduk. Uzun süre kirayı ödeyemedik ama ev sahibine belli bir gün verdik ve dediğimiz günde kirayı ödedik. Ancak ev sahibi kapımıza dayandı tartışma oldu. Bende gittim, polise şikayette bulundum. Kendisini şikayet ettiğim için bizi evden atmak istiyor. 'Şikayet ettiğiniz gibi gidin kendinize ev bulun' dedi. Eşimi yolda görmüş, 'Beni şikayet etmek neymiş görürsünüz' diye tehditte bulunmuş. Eşim bunu
bana söylemedi. Eşimle konuştuğunu ev sahibi K.B. bizi evden atmaya geldiğinde söyledi" diye konuştu.

"EŞİM VE ÇOCUKLARIM ÜZÜNTÜLERİNDEN EVE GELMİYOR"
Evden çıkarıldıkları için eşi ile çocukları Hüseyin (12) ve Ahmet'in (11) üzüntüden eve gelmediğini belirten Zahide Bozkurt, "Ev sahibi bizi evden atınca eşim üzüntüsünden bizim yanımızda durmuyor. Büyük çocuklarım Ahmet ve Hüseyin'de bu durumdan çok etkilendiler. Onlar da şimdi burada değiller. Hem sinirlendikleri hem de üzüldükleri için gittiler, nereye gittiklerini bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIM OKULLARINA GİDEMEYECEK"
Ev sahibi kendisine hakaret ettiği için polise şikayette bulunduğunu belirten anne, "Çok zor durumdayız ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çocuklarım okullarına da gidemeyecek. Okulları evimize çok uzak mesafelerde olmasına rağmen yürüyerek gidiyorlardı. Artık bir evimiz olmadığı için hiç okula gidemeyecekler. Çocuklarım karşısında çaresiz kaldığım için çok üzülüyorum. Şimdi, yavrularım nerede yatacaklar? Nasıl okula gidecekler? Tüm yetkililere sesleniyorum, bize yardım edin" dedi.
Evden atılan ailenin yardımına koşan Sivaslılar Federasyonu Derneği Başkanı Dr. İsmail Tamer, 5 çocuğu sokakta bırakmayacaklarını belirterek, "Hangi insanın vicdanı 5 çocuğu sokağa atacak kadar katı olur bilmiyorum. Ama olayı tek taraflı dinlediğimiz için bir şey diyemeyeceğim. Ancak ne olursa olsun bu çocuklar sokağa atılmamalı. Biz, elimizden gelen her şeyi yapacağız. Aileyi sokakta bırakmayız. Babaya da bir iş bulacağız" ifadelerini kullandı.