Bdp'li Geylani, Bakan Atalay'ın Ziyaretini Değerlendirdi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, "Denenmeyen tek bir yöntem barış refleksleridir, ortaklaşmadır

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, "Denenmeyen tek bir yöntem barış refleksleridir, ortaklaşmadır. Onu denemek lazımdır. Operasyonların durması ve eylemsizliğin süresiz olmasıdır" dedi.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Hakkari'ye yaptığı ziyareti değerlendiren Hamit Geylani, belediye ve il genel meclis üyeleriyle görüşme yapılmadığını ifade ederek, "Bu belediyenin siyasi görüşü, partisi ne olursa olsun bu halkın belediyesidir. Bu belediyeyi ziyaret etmesi gerekiyor. Ama basına bakıyoruz, 'belediye iyi çalışmıyor' diyor. Oysaki yasal olarak belediye İçişleri Bakanlığı'na bağlıdır. İyi çalışmıyorsa gidip belediye başkanı ve belediye çalışanlarıyla görüşebilmeliydi. 'Sıkıntılarınız ne
eksiklikleriniz ne, bu konu da hangi katkımız olabilir?' demesi gerekirdi. Ama bakıyoruz Sayın Bakan Hakkari'ye gelerek sadece resmi mekanlarda resmi kurumların amirleriyle ve 2 tane AK Parti milletvekiliyle görüşmelerini kapalı kapılar ardında sürdürmüştür. Oysaki ben de buranın milletvekiliyim, 'eğer bu ülkenin sorunları nedir, çözüm noktasında birlikte ne yapabiliriz' diye bana bir haber gönderseydi, ben de görüşlerimi kendisiyle paylaşırdım. 30 senedir denenen yol ve yöntem bu hadiseyi çözmedi.
Denenmeyen tek bir yöntem barış refleksleridir, ortaklaşmadır. Onu denemek lazımdır. Operasyonların durması ve eylemsizliğin süresiz olmasıdır" diye konuştu.