Gesiad Başkanı Özgün'den Referandum Zirvesi Yorumu

Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Özgün, anayasa değişikliğinin ciddi bir iş olduğunu belirterek, "Taraftarlık bu ülkede doğru ve yanlış kavramlarını ortadan kaldırmış

Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Özgün, anayasa değişikliğinin ciddi bir iş olduğunu belirterek, "Taraftarlık bu ülkede doğru ve yanlış kavramlarını ortadan kaldırmış. Ortamdaki fanatiklik yüzünden de insanımız 'aman bana bulaşmasınlar' diye ortaya çıkıp fikrini bile beyan edemiyor" dedi.
BUSİAD Evi'nde GESİAD tarafından gerçekleştirilen Referandum Zirvesi'ni değerlendiren Özgün, siyasileri iş dünyası ile bir araya getirerek çok önemli ve teknik sorulara cevap aramayı hedeflediklerini ifade etti. Özgün, "Bizim arzuladığımız 'evet' veya 'hayır' kadar basit değildi. Bu değişikliklerin hukuki dayanakları, gereklilikleri, getirdikleri ve götürdüklerini sorgulamaktı. Anayasa bir devletin yönetim biçimi ile o devletin vatandaşlarının temel hak ve özgürlüklerinin belirlendiği kurallar bütünüdür. Yani ciddi bir iştir, çok büyük bir ciddiyet ister. Çünkü tek bir madde bile büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.
Referandumla ilgili cevaplanması gereken bazı sorularının olduğunu belirten Özgün, "Neden seçim kanunlarımıza yansıyacak bir madde konulmamıştır? Venedik kriterlerine göre referandum maddelerinin bütünsellik içinde gruplar halinde oylanması gerekmez miydi? Referandum maddelerinde Avrupa İnsan Hakları Beyannamesinin 6. maddesine ters düşen maddeler neden yer almakta? Bunlara cevap alamıyoruz. Arzuladığımız aydınlanmaya ulaşamasak da, bir sivil toplum örgütü olarak görevimizi tam anlamıyla yaptığımızı düşünmekteyiz" ifadelerini kullandı.