Ak Partili Güner Havaalanı İnşaatında İncelemelerde Bulundu

AK Parti Iğdır Milletvekili Ali Güner, yapımına başlanılan havaalanı inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ak Partili Güner Havaalanı İnşaatında İncelemelerde Bulundu
Iğdır Havaalanı'nda incelemelerde bulunan AK Parti Iğdır Milletvekili Ali Güner, yıllardır bitirilemeyen havaalanının 30 Nisan'da bitirilerek hizmete açılacağını söyledi. Güner, "Iğdır Havaalanı, yapılan son çalışma ile havalimanı olacak. Yanı burada kargo uçakları ve yolcu uçakları inebilecek bir şekilde tasarlanarak, bu yönde inşaat çalışmaları devam etmektedir. Şimdiye kadar Iğdır Havalimanı'nın tamamı olan 240 bin metrekare alt asfalt çalışması bitirilmiş, 8 bin üst kaplama bitirilip çalışmalar hızla devam etmektedir" dedi.
Ağrı Dağı'nın turizme kazandırılmasının havalanın bitiminde daha da önem kazanacağını kaydeden Güner, "Ağrı Dağı birçok dinde kutsal bir dağ olarak görülmektedir. Bunun için dünyanın bütün gözü bu dağda. Bizim için Kabe ne kadar kutsal ise diğer dinlerde de Ağrı Dağı bu kadar kutsaldır. Sizinde gördüğünüz gibi bu havaalanı bitirildiğinde ve uçak buraya indiğinde, inen yolcunun ilk göreceği şey Ağrı Dağı'nın bu heybetli ve muhteşem manzarası olacaktır. Bu da yılda 4 milyon turistin gelip burayı ziyaret etmesini sağlayacak inancındayım. Bölgemizin gelişmesi acısında havaalanının faaliyete geçmesi ve Ağrı Dağı'nın turizme açılması çok büyük rol oynayacak" dedi.