İskenderun limanının özelleşmesinden işadamları umutlu

Devlet Demir Yolları'na ait İskenderun Limanı'nın 36 yıllığına 372 milyon dolara Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri AŞ'ye verilmesi İskend

Devlet Demir Yolları'na ait İskenderun Limanı'nın 36 yıllığına 372 milyon dolara Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri AŞ'ye verilmesi İskenderunlu işadamlarını da umutlandırdı. Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları (KİSİAD) Derneği Başkanı Tamer Eker, limanın özelleşmesi ile şehrin ekonomik yönden canlanacağını söyledi.

KİSİAD Başkanı Tamer Eker, İskenderun Limanı'nın iki yıl önce de ihaleye çıktığını, ancak ihalenin iptal edilmesi ile İskenderun ekonomisi için ciddi kayıp olduğunu kaydetti. Eker, "Özelleşme ihalesi öncelikle katma değer anlamında ülkemize, bölgemize fayda sağlayacak. Ayrıca bölgede istihdama, çalışmaya, en küçük esnafından en büyük yatırımcıya kadar ciddi anlamda katkı sağlayacağını umut ediyoruz." dedi.

Limanı alan firmanın güvenilir ve tecrübeli ellerden oluşması nedeniyle İskenderun ekonomisinde ciddi gelişmeler olacağını vurgulayan KİSİAD Başkanı Eker, sözlerine şöyle devam etti: "İskenderun'dan Kuzey Irak'a kadar olan bölümünün otoban olması, Adana ve Hatay havaalanlarının da limana çok yakın olması bu bölgedeki kara ve hava nakliyesini de artıracaktır. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP)'nin devreye girmesi ile başta Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve çevre illerdeki mahsullerin sevkıyatı da İskenderun Limanı'ndan yapılacak. Bu da nakliye sektörünü hareketlendirecektir."