Tüm kız çocukları okula giderse beldeye lise açılacak

Şanlurfa Valisi Nuri Okutan ve Eyüp Nebi Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, kızların okullaştırılması için pazarlık yaptı. Medeniyetler şehri

Şanlurfa Valisi Nuri Okutan ve Eyüp Nebi Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, kızların okullaştırılması için pazarlık yaptı. Medeniyetler şehri Şanlıurfa'nın manevi ve maddi gücüyle çok önemli potansiyellere sahip olduğunu belirten Vali Okutan, tek eksikliğin eğitim olduğunu söyledi.

Eyüp Nebi Beldesi ile ilgili bir projenin onaylandığının müjdesini veren Vali Okutan, beldede çevre düzenlenmesinden misafirlerin konaklayacağı yere kadar birçok çalışmayı yürüttüklerini dile getirdi. Beldede geniş bir alanda çevre düzenlemesini yapılacağını kaydeden Okutan, "Burası ile ilgili bir projemiz onaydan çıktı. Hz. Eyyüp'ün makamından Hz. Rahime'nin yattığı kabire kadar olan alanı kapsayan çevre düzenlemesi ve misafirlerin gelip kalabileceği bir misafirhaneyi içeren projemiz onaydan çıktı şu anda ihale aşamasında." şeklinde konuştu.

Konuşmalarını tamamladıktan sonra mikrofonu Eyüp Nebi Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım aldı. Yıldırım bu yatırımların yanında bir orta öğretim okulunun da açılmasını istedi. Okutan ise her beldeye geldiğinde aynı istekle karşı karşıya kaldıklarını anlattı. Okutan, belediye başkanı ile pazarlık halinde olduklarını, kız öğrencilerin okula gönderilmesi durumunda bir lisenin açılacağı müjdesini verdi. Okutan, "Biz şimdi başkanla pazarlık ediyoruz. Başkan sonunda beldedeki bütün kızları okula göndereceğine söz verdi, ama ben yetmez diyorum çevre köylerinin de sözünü istiyorum çevre köyler de gönderirse ben de lise açacağım. Aslında 20 bin nüfustan az olan yerleşim yerlerine lise açılmıyor. Ama burası Eyüp Nebi beldesi, burada peygamberimiz var, biz onun yüzüsuyu hürmetine ve kızlarımızın da okula gitmeleri halinde buraya lise açacağız." ifadelerine yer verdi.

Daha sonra belde belediye başkanı bunun için çalışacağını Nuri Okutan'a söyledi ancak Okutan Bunu Mikrofonda herkesin duyabileceği şekilde söylemesini istedi. Bunun üzerine Başkan Yıldırım mikrofonda "Bende kızların okula gitmesi için gücümün yettiği kadar çalışmaya söz veriyorum." dedi.