Emniyet Müdürlüğü'nden '1. Akdamar Adası Yarışmaları'

Van Emniyet Müdürlüğü, terör nedeniyle göç ederek kente yerleşen 80 aileden 300 kişinin katıldığı '1. Akdamar Adası Yarışması'nı tarihi Akdamar Kilisesi önünde düzenledi.

Emniyet Müdürlüğü'nden '1. Akdamar Adası Yarışmaları'
Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği ekiplerinin koordinesinde bazı sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle düzenlenen program, kent merkezine bağlı Cumhuriyet, Bostaniçi, Selimbey, Altıntepe, Şahbağ, Beyüzümü, İskele ve Süphan mahallelerinden toplam 80 ailenin katılımıyla gerçekleştirildi.
Sabah saatlerinde mahallelerden emniyete ait araçlar ve polis memurları yardımıyla toplanarak Van Feribot İskele'sine gelen aileler, İl Özel İdaresi'ne ait iki tekne ile Akdamar Adası'na gitmek üzere hareket etti.
25 polis memurunun görev aldığı etkinlikte göçle gelen vatandaşlarla polis arasında sıcak bir dostluğun kurulmasının amaçlandığı belirtilirken, '1. Akdamar Adası Yarışmaları'nın her yıl düzenli olarak yapılacağı ifade edildi.
Özellikle göç ile gelen ailelerin, polis ve mahalleli ile kaynaşmalarının amaçlandığı yarışmada kaşıkla yumurta taşıma, çuval ve halat çekme oyunları oynandı. Yarışmada dereceye giren çocuklara oyuncak, büyüklere ise çeşitli hediyeler verilirken yarışmanın gelecek yıllarda da yapılarak geleneksel hale getirilmesinin planladığı ifade edildi.
Yarışma sonrası Gevaş ilçesi Akdamar İskelesi'ne getirilen mahalleliler buradan emniyet müdürlüğüne ait üç araç ile evlerine götürüldü.