Şaşkın yolcu valizini unuttu, polis bomba şüphesiyle hareke geçti

Ankara Şehirler Arası Terminal İşletmesi'nde (AŞTİ) yer alan bekleme salonunda unutulan valiz polisi alarma geçirdi. Bomba olabileceği ihtimali üzerin

Ankara Şehirler Arası Terminal İşletmesi'nde (AŞTİ) yer alan bekleme salonunda unutulan valiz polisi alarma geçirdi. Bomba olabileceği ihtimali üzerine harekete geçen ekipler bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Peronlarda bekleyen otobüs ve yolcular bölgeden uzaklaştırılırken, bomba uzmanı ekipler tarafından açılan paketten elbise çıktı.

Olay akşam saatlerinde meydana geldi. AŞTİ'de şüpheli paket ihbarı alan Ankara polisi harekete geçti. Olay yerine gelen ekipler bekleme salonunda yer alan oturma grubunun altında bir valiz olduğunu tespit etti. Valiz içerisinde bomba olabileceği şüphesiyle yolcular bölgeden uzaklaştırılırken, 16 ve 17'inci peron arasında kalan bekleme salonu ve çevresi güvenlik çemberine alındı. Bu sırada, peronlarda harekete hazırlanan otobüsler kalkış yerlerinden uzaklaştırıldı. Terminalde bulunan vatandaş ve yolcular ise olan biteni meraklı gözlerle izledi. Olay yerine gelen bomba imha ekiplerinin çalışmaları sonrası, valizde bomba değil, unutulan elbiselerin olduğu tespit edildi.

Rahat bir nefes alan AŞTİ'de otobüs seferleri yeniden normale döndürüldü. Polis valizin sahibini tespit etmek için çalışma başlattı.