İslahiye Kaymakamı Mevsimlik İşçilerin Sorunlarını Dinledi

İslahiye Kaymakamı Resul Kır ilçeye bağlı Yeliburun köyündeki mevsimlik işçilerin ikamet ettiği çadır kentleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Kaymakam Resul Kır Yeliburun köyündeki mevsimlik işçilerin kaldıkları çadır kentlerde yaptığı incelemelerde, öncelikle okul çağına gelmiş ve iş yüzünde okula gidemeyen öğrencilerin tespiti yaptırarak taşımalı eğitimle çocukların eğitimine devam ettireceklerini söyledi. Kır, ayrıca bu öğrencilere kırtasiye malzemesi vereceklerini de sözlerine ekledi.
Kaymakam Resul Kır, çadır kentteki mevsimlik işçilerin yeşil kartlarının olup olmadığını sorarak olmayanlarda bir an önce yeşil kartlarının verilmesi için talimat verdi. Kır burada yaşayan vatandaşların sağlık kontrolünden geçirilmesi içinde talimat verdi.
Kır, mevsimlik tarım işçilerinin daha sağlıklı daha hijyen ortamlarda ikamet etmeleri için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın talimatı ile mevsimlik tarım işçilerin yaşam şartlarının iyileştirileceğini söyledi. Kaymakam Kır, daha sonra Yeliburun köyünü gezerek köy muhtarı İsmail Günebakan'dan bölge hakkında bilgiler aldı. Kaymakam Kır Yeliburun köyündeki incelemelerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ömer Faruk Uyanık ve İslahiye Beyler Mahallesi Muhtarı Ömer Kılıç eşlik etti.