Ak Parti'den Memur-sen'e Teşekkür Ziyareti

AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, il yönetimi ile birlikte Memur-Sen'e teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Ak Parti'den Memur-sen'e Teşekkür Ziyareti
Milletvekili Hasan Ali Çelik, beraberinde İl Başkanı Recep Uncuoğlu, il yönetim kurulu üyeleri ve Adapazarı İlçe Başkanı Mutlu Işıksu ile birlikte Memur-Sen İl temsilcisi Yusuf İlker Şahin'ı ziyaret etti.
AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, 12 Eylül'de Anayasa Değişiklik Paketi'nin halk tarafından onaylanması ile artık yeni bir süreç başladığını ifade ederek, "Referandum sürecinde de sıkça bahsettiğimiz gibi artık sivil bir anayasa ile daha özgür bir toplum olma yolunda ilerleyeceğiz. Bir ara dönem, bir darbe Anayasası olduğunu söylediğimiz 1982 yılında yapılan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, halkımızın Evet demesi ile köklü bir değişim sürecine girmiştir" dedi
Uncuoğlu, yeni dönemde sevindirici gelişmelere hep birlikte tanık olacaklarını ifade ederek, "Örneğin HSYK' nın artık kapalı devre sistemden çıkıp daha idealist, daha demokrat bir yapıya kavuşacağına şahit olacağız. Değişiklik öncesi 7 asil, 5 yedek üyeden oluşan HSYK, artık daha geniş bir temsil kabiliyetine sahip olacak ve 22 asil,12 yedek üye ile yargı camiasının tümünü sürece dahil eden bir yapıya kavuşacak" diye konuştu.
AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ise, yeni Anayasanın Türkiye'nin ufkunu ve geleceğini açacağını ifade ederek, "Sakarya'da yüzde 67 ile Evet çıkmasına geniş bir kitlenin katkısı oldu. 12 Eylüller bir daha olmasın diye vatandaşlarımız Evet oyu atarak ülkemizin önünü açmıştır. Daha demokratik, daha özgür ve geleceğe sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza, sivil toplum örgütlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Anayasa değişiklik paketinin yoğun bir çalışmadan sonra ortaya konulduğunu belirten Çelik, "Bu değişiklik ile hak ve özgürlükler artacak. En önemlisi Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapılabilecek. Kamu denetçiliği sisteminde artık herkes hakkını arayabilecek ve sonuç alma süreci oldukça kısalacak. Hak yerini daha az zamanda bulacak" diye konuştu.
Memur Sen Sakarya İl Temsilcisi Yusuf İlker Şahin ise, "Herkes kurum ve kavramları öğrenmeye tanımaya başladı. Toplumda reform olacak kararlar Anayasa Mahkemesi'ndeki engellerden dolayı süre işleyemiyordu. Referandum süreci ile eksikler ile beraber yeni anayasa umudu doğdu" dedi.