Sudaki 'Balık Kokusu' Araştırılıyor

Tavşanlı İl Genel Meclisi üyeleri Ramazan Aydemir ve Bilal Kıyak'ın Ağustos ayı toplantısında Tavşanlı içme suyunda balık kokusu bulunduğu, Kayaboğazı Barajındaki balık çiftliği ve Tavşanlı içme suyunun temizliği konusunun araştırılması için verdikleri önerge doğrultusunda inceleme başlatıldı

Sudaki 'Balık Kokusu' Araştırılıyor
Tavşanlı İl Genel Meclisi üyeleri Ramazan Aydemir ve Bilal Kıyak'ın Ağustos ayı toplantısında Tavşanlı içme suyunda balık kokusu bulunduğu, Kayaboğazı Barajındaki balık çiftliği ve Tavşanlı içme suyunun temizliği konusunun araştırılması için verdikleri önerge doğrultusunda inceleme başlatıldı.
İl Genel Meclisi, Tavşanlı'nın içme suyundaki balık kokusu ve içme suyunun temizliğinin araştırılması için Çevre Sağlık ve AR-GE komisyonları olmak üzere 2 komisyon görevlendirdi.
Kütahya İl Özel İdaresi Çevre Sağlık Komisyonu Başkanı Halil İbrahim Karahan ve AR-GE Komisyon Başkanı Emine Ünal ile Ali Uysal, Mustafa Şen ve Recep Uslu ve İdris Demir'den oluşan heyet Tavşanlı içme suyunun sağlandığı Kayaboğazı Barajında inceleme yaptı.
Belediye Başkanı Mustafa Güler'den de bilgiler aldıklarını söyleyen Çevre Sağlık Komisyonu Başkanı Halil İbrahim Karahan, "En sıhhatli su, kaynağın başından alınan sudur. Ancak olanaklar bunu gerektirmiş ve buraya bir baraj yapılmış. Dip savağa yakın bir yerden su alınmış. Barajların ömrünün 50 sene olduğu ifade ediliyor. Suyun alındığı borunun dolgu kısmına yakın olması nedeniyle balçık kokusunu andıran bir kokuyu alıyoruz. Bunun önlenmesi için Belediyemiz 90 bin TL'ye borunun yükseltilmesi hususunda ihaleye çıkmış. Bu çalışmalar yapılacak. Arıtma tesisi günün şartlarına uygun değil. Ancak bu hususta da çalışmalar var" dedi.
Daha sonra balık tesisine giden heyet burada da çeşitli incelemelerde bulundu. Komisyon Başkanı Karahan, araştırmaların ardından hazırlayacakları raporu İl Genel Meclisi Başkanlığına sunacaklarını ve oradan çıkan karara göre de çalışmalar yürütüleceğini kaydetti.
Bu arada Komisyon üyelerinin balık tesislerini incelemeleri sırasında, tesis sorumlusu ile heyet arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.